Pulled Beef

Pulled beef (för elektrisk tryckkokare och ugn)

Högrev i elektrisk tryckkokare är lättlagat och mycket smakrikt. Resterna kan användas för att skapa nya rätter.

Vi presenterar här receptet med två olika tillagningsätt – ett där du använder en elektrisk tryckkokare och ett där du använder ugnen.

Här kan du läsa vår guide om fördelarna med att använda en elektrisk tryckkokare, jämförelse mellan modeller och instruktion om hur du använder den.

Pulled Beef

Pulled beef (för elektrisk tryckkokare)

Ett energisnålare sätt att tillaga mat är att använda en elektrisk tryckkokare. Här är ett lättlagat receptet på högrev. Resterna kan sedan användas för att skapa nya rätter.
Måltid Huvudrätt
Kök AIP, Paleo
Portioner 6

Ingredienser
  

Instruktioner
 

  • Du kan tillaga både färskt och fryst kött. Det som skiljer är tillagningstiden (se nedan).
  • Skär små snitt i steken med en vass kniv och stoppa in vitlöksklyftorna. Om du tillagar från fryst kan det vara svårt, då kan vitlöksklyftorna ligga bredvid.
  • Blanda ramslök, lökpulver, ingefära, oregano, basilika och salt.
  • Gnid in steken runt om med kryddblandningen och lägg den i tryckkokaren.
  • Häll därefter i benbuljong och äppelcidervinäger. Stäng locket och tryck på “MANUAL” för högt tryck och ställ in tillagningstiden till 90 minuter (färskt kött) eller 110 minuter (fryst kött).
  • Låt trycket släppa av sig själv när steken är färdig, även om det tar längre tid. Köttet blir mörare när ångan långsamt försvinner.
  • Ta ur köttet och dela det med två gafflar. Tillsätt gärna lite buljong och servera.

Anteckning

Receptet är anpassat för att lagas i en elektrisk tryckkokare. Här kan du läsa vår guide om fördelarna och hur man använder en sådan.
Foto: Bilden kommer från Canva och är en ungefärlig presentation av hur rätten ser ut.
Det finns många olika märken och typer, men den vi använder och uppskattar väldigt mycket heter Instant pot DUO 8 liter
Benbuljong
Besök gärna paleoteket.se för fler recept.
Tried this recipe?Let us know how it was!
Pulled Beef

Pulled beef (för ugn)

Här är ett lättlagat receptet på högrev. Resterna kan sedan användas för att skapa nya rätter.
Måltid Huvudrätt
Kök AIP, Paleo
Portioner 6

Ingredienser
  

Instruktioner
 

  • Placera en lergryta nedsänkt i ett vattenbad i 10-15 minuter.
  • Bryn högrevsbiten, i en stekpanna, runt om och lägg den i lergrytan. Använd en vass kniv och skär små snitt i steken och stoppa in vitlöksklyftorna.
  • Blanda lökpulver, ramslök, ingefära, oregano, basilika, mejram och salt.
  • Gnid in steken runt om med kryddblandningen.
  • Häll sedan benbuljong och äppelcidervinäger i lergrytan.
  • Placera lergrytan med innehållet i kall ugn på någon av de nedre valsarna.
  • Sätt temperaturen på 180 grader, ställ in på över- och undervärme och låt vara i ugnen i ca en timme.
  • Sänk därefter temperaturen till 120 grader och låt stå ytterligare 2,5 timme.
  • Ta ut grytan och kontrollera om det är färdigt genom att dra isär med två gafflar.
  • Om inte, ställ tillbaka i 45-60 minuter. (kontrollera konsistensen under tiden och ta ut tidigare om köttet är tillräckligt mört).
  • Dela isär hela högrevsbiten med gafflarna, tillsätt gärna lite buljong och servera.

Anteckning

Foto: Bilden kommer från Canva och är en ungefärlig presentation av hur rätten ser ut.
Benbuljong
Besök gärna paleoteket.se för fler recept.
Tried this recipe?Let us know how it was!