Böcker

Paleoteket förlag ger ut böcker som syftar till att på riktigt fungera som ett stöd för dig som vill bygga din hälsa med hjälp av kost och livsstil. Fakta- och metodboken Autoimmun handbok beskriver forskningen bakom autoimmun sjukdom och varför kosten kan fungera likt medicin. Kokböckerna hjälper dig att göra den praktiska förändringen.

Autoimmun handbok – för dig med inflammation, magbesvär, allergi eller autoimmun sjukdom

Autoimmun handbok är en omfattande fakta- och metodbok för dig som vill förstå de samband ­forskningen avslöjat mellan immunförsvar, maghälsa och hormoner. Här fördjupar vi oss i kostupplägget autoimmunt protokoll (AIP, autoimmun kost). Du får dessutom detaljerad information hur olika livsmedel påverkar maghälsa och immunförsvar. Med konkreta verktyg, matlistor och ­inspirerande recept får du också praktisk hjälp att återvinna hälsan. Läs gärna ett utdrag eller läs mer om boken här.

Författare: Karl Hultén och Anna-Maria Norman (Paleoteket, 2019)

Kokbok för sköldkörteln (nov 2019) är en komplett guide för dig som vill läka från sköldkörtelsjukdom. Den innehåller en klargörande och fördjupande faktadel om sköldkörtelsjukdom följt av enkla recept på vardagsmat, frukost, mellanmål, bröd och dryck. Dessutom finns en veckomeny så att man lätt kan komma igång och följa upplägget. Berättelser från personer som blivit hjälpta av denna kost inspirerar och motiverar läsaren. Läs gärna ett utdrag ur boken.

Författare: Cecilia Nisbet Nilsson och Karl Hultén (Paleoteket 2019)

 

Mat- och symtomdagboken är ditt främsta hjälpmedel när du gör en kostomläggning i syfte att nå en bättre hälsa. Du skriver i dagboken varje dag och bokens struktur hjälper dig att upptäcka hur dina symtom och ditt välbefinnande påverkas av specifika livsmedel. Den lär dig också hur mycket du behöver sova och hur psykisk stress påverkar dina symtom.

Författare: Karl Hultén och Anna-Maria Norman (Paleoteket, 2019)

Autoimmun kokbok – läkande paleokost

Autoimmun kokbok innehåller enkla recept baserade på näringstäta råvaror som stärker immunförsvaret och samtidigt stärker tarmens integritet, undviker du onödig aktivering av immunförsvaret. Det gör det möjligt att återvinna din hälsa. Alla recept följer AIP (autoimmun kost) och är således fria från gluten, mejeriprodukter, socker samt andra råvaror som kan irritera tarmen vid autoimmun sjukdom såsom ägg, nötter och potatisväxter med mera.

Författare: Karl Hultén och Cecilia Nisbet Nilsson (Paleoteket/Argus, 2016)