Pulled pork i elektrisk tryckkokare med en söt, lätt syrlig smak och en touch av asien.
Vi presenterar här receptet med två olika tillagningssätt – ett där du använder en elektrisk tryckkokare och ett där du använder ugnen.
Här kan du läsa vår guide om fördelarna med att använda en elektrisk tryckkokare, jämförelse mellan modeller och instruktion om hur du använder den.

Pulled pork med asiatiska smaker (för elektrisk tryckkokare)
Pulled pork i elektrisk tryckkokare med en söt, lätt syrlig smak och en touch av asien.
Ingredienser
- 1-1,5 kg fläskkarré
- 1 st gul lök klyftad
- 1,2 dl kokos aminos kan bytas mot ½ dl rödvinsvinäger eller 2 tsk balsamvinäger
- 1,2 dl benbuljong se anteckningar nedan för recept
- 6 tsk honung
- 1 tsk fisksås se till att den inte innehåller socker och tillsatser
- 4 st vitlöksklyfta hackade
- 3 cm ingefära (färsk) hackad
Instruktioner
- Du kan tillaga färskt eller fryst kött. Det som skiljer är tillagningstiden (se nedan).
- Skär karrén i tre lika stor delar och lägg den och löken i tryckkokaren.
- Blanda kokos aminos, benbuljong, honung, fisksås, vitlök och ingefära i en skål och häll det sedan över köttet.
- Stäng locket och tryck på “MANUAL” för högt tryck. Ställ in tiden till 90 minuter (färskt kött) eller 110 minuter (fryst kött)
- Låt trycket släppa av sig själv när köttet är klart, även om det tar längre tid. Texturen blir mörare när ångan långsamt försvinner.
- Ta ur köttet och dela det med två gafflar. Tillsätt gärna lite buljong och servera.
Anteckning
Receptet är anpassat för att lagas i en elektrisk tryckkokare. Här kan du läsa vår guide om fördelarna och hur man använder en sådan.
Det finns många olika märken och typer, men den vi använder och uppskattar väldigt mycket heter Instant pot DUO 8 liter
Foto: Bilden kommer från Canva och är en ungefärlig presentation av hur rätten ser ut.
Benbuljong
Besök gärna paleoteket.se för fler recept.
Tried this recipe?Let us know how it was!

Pulled pork med asiatiska smaker (för ugn)
Pulled pork med en söt, lätt syrlig smak och en touch av asien.
Ingredienser
- 1-1,5 kg fläskkarré
- 1 gul lök klyftad
- 1,2 dl kokos aminos kan bytas mot ½ dl rödvinsvinäger eller 2 tsk balsamvinäger
- 1,2 dl benbuljong se anteckningar nedan för recept
- 2 msk honung
- 1 tsk fisksås se till att den inte innehåller socker och tillsatser
- 4 vitlöksklyfta hackade
- ca 3 cm ingefära (färsk) hackad
Instruktioner
- Placera en lergryta nedsänkt i ett vattenbad i 10-15 minuter.
- Bryn karrén runt om, i en stekpanna och lägg den i och löken lergrytan.
- Blanda kokos aminos, benbuljong, honung, fisksås, vitlök och ingefära i en skål och häll det sedan över köttet.
- Placera lergrytan med innehållet i kall ugn på någon av de nedre valsarna.
- Sätt temperaturen på 180 grader, ställ in på över- och undervärme och låt vara i ugnen i ca en timme.
- Sänk därefter temperaturen till 120 grader och låt stå ytterligare 2,5 timme.
- Ta ut grytan och kontrollera om det är färdigt genom att dra isär med två gafflar.
- Om inte, ställ tillbaka i 45-60 minuter. (kontrollera konsistensen under tiden och ta ut tidigare om köttet är tillräckligt mört).
- Dela isär hela karrén med gafflarna, tillsätt gärna lite buljong och servera.
Anteckning
Foto: Bilden kommer från Canva och är en ungefärlig presentation av hur rätten ser ut.
Benbuljong
Besök gärna paleoteket.se för fler recept.
Tried this recipe?Let us know how it was!