Vi som driver Paleoteket heter Karl Hultén och Anna-Maria Norman. Vi vill inspirera till hur du genom en läkande kost- och livsstil kan bygga upp en långsiktig hälsa och hjälpa dig att bli expert på din egen hälsa.

Det gör vi genom vår blogg, podcast, bokutgivning, individuella konsultationer och utbildningar. Vi utgår ifrån den senaste forskningen och kombinerar det med ett evolutionsperspektivet.

Namnet ”Paleoteket” anspelar på Paleo (paleolitisk kost och livsstil) och på den kunskap vi vill förmedla (som i ett bibliotek), och de läkande krafter som mat och livsstil kan innebär (apotek).

Karl Hultén är expert på kost och livsstil vid autoimmun sjukdom. Han har en magisterexamen i biomedicin och har själv autoimmun sjukdom och har med hjälp av paleo- och AIP-kosten blivit i princip symtomfri. Han började med att hjälp andra att bygga hälsa år 2009. Idag fokuserar han på att hålla onlineutbildningar om AIP, paleokost och funktionsmedicin. Han är expert i podcasten ”Paleoteket – läkande kost och livsstil” och medförfattare till böckerna Autoimmun handbok (2019), Kokbok för sköldkörteln (2019), Mat och symtomdagbok (2019), Autoimmun kokbok – läkande paleokost (2016) och Hjärnhälsa (2007).

Anna-Maria Norman är certifierad kostrådgivare och hälsocoach, har en magisterexamen i statsvetenskap och beteendevetenskap och är utbildad inom journalistik. Hon är medförfattare till Autoimmun handbok (2019) samt redaktör för Paleotekets övriga böcker. Hon har en bakgrund som organisations- och ledarskapsutvecklare inom internationella biståndsprojekt. Hon är också värd och producent för podcasten Paleoteket.

Fotograf: Denise Vestin

Kontakt

Kost och näringslära

Följ oss

Böcker

Resurser

3 Comments

  • Hej Britt-Marie,
    Tack för din kommentar. Väldigt roligt att höra att vi har kunnat inspirera dig och öppna en helt ny värld. Det går väldigt bra att prova paleo-kosten på egen hand. Det är näringsrik och anti-inflammatorisk mat och inte något som skadar dig. Men om du skulle vilja ha ytterligare hjälp längre fram kan du ta hjälp av en kostrådgivare. Jag har tyvärr en lång väntelista och just nu stängd mottagning, men det går att skriva upp sig på den såklart så får du information när mottagningen öppnar.https://docs.google.com/forms/d/e/1FAIpQLSfASJmnZpycbMyWIuCqSww3BECUbqY1No6K4mba1cZvhwhfHA/viewform?c=0&w=1

    Lycka till! / Karl

  • Hej Ylva, Tack för ditt meddelande. Det är sant att kött från gräsbetande djur inte är lätt att hitta i vanliga butiker. Det kallas ibland också för naturbeteskött. Det finns leverantörer som du kan hitta på nätet, exempelvis Gröna gårdar.

    Gällande honung så rekommenderar jag att inte äta mer än 20 gram fruktos om du försöker läka från en autoimmun sjukdom med hjälp av AIP. Så det blir inte så mkt honung då om du också äter frukt.

  • Hej Johanna! Tack för dina ord. Lycka till med att testa Wahls protocol, dela gärna med dig av hur det går för dig.

Comments are closed.