Om oss

Vi som driver Paleoteket heter Karl Hultén och Anna-Maria Norman. Vi vill inspirera till hur du genom en läkande kost- och livsstil kan bygga upp en långsiktig hälsa och hjälpa dig att bli expert på din egen hälsa.

Det gör vi genom vår blogg, podcast, bokutgivning, individuella konsultationer och utbildningar. Vi utgår ifrån den senaste forskningen och kombinerar det med ett evolutionsperspektivet.

Namnet ”Paleoteket” anspelar på Paleo (paleolitisk kost och livsstil) och på den kunskap vi vill förmedla (som i ett bibliotek), och de läkande krafter som mat och livsstil kan innebär (apotek).

Karl Hultén är expert på kost och livsstil vid autoimmun sjukdom. Han har en magisterexamen i biomedicin och har själv autoimmun sjukdom och har med hjälp av paleo- och AIP-kosten blivit i princip symtomfri. Han började med att hjälp andra att bygga hälsa år 2009. Idag fokuserar han på att hålla onlineutbildningar om AIP, paleokost och funktionsmedicin. Han är expert i podcasten ”Paleoteket – läkande kost och livsstil” och medförfattare till böckerna Autoimmun handbok (2019), Kokbok för sköldkörteln (2019), Mat och symtomdagbok (2019), Autoimmun kokbok – läkande paleokost (2016) och Hjärnhälsa (2007).

Anna-Maria Norman är certifierad kostrådgivare och hälsocoach, har en magisterexamen i statsvetenskap och beteendevetenskap och är utbildad inom journalistik. Hon är medförfattare till Autoimmun handbok (2019) samt redaktör för Paleotekets övriga böcker. Hon har en bakgrund som organisations- och ledarskapsutvecklare inom internationella biståndsprojekt. Hon är också värd och producent för podcasten Paleoteket.

Fotograf: Denise Vestin

 

Utbildning och medlemskap

Kontakt

Kost och näringslära

Följ oss

Böcker

Resurser