Alfredosås på blomkål, som är krämig och smakrik. Fisksåsen ger det lilla extra i smaksättningen. God tillsammans med zoodles, kött eller fågel.
Vi presenterar här receptet med två olika tillagningssätt – ett där du använder en elektrisk tryckkokare och ett där du använder spisen. Här kan du läsa vår guide om fördelarna med att använda en elektrisk tryckkokare, jämförelse mellan modeller och instruktion om hur du använder den.

Alfredosås på blomkål (för elektrisk tryckkokare)
En tjock, krämig och god sås på en bas av blomkål. Fisksåsen ger det lilla extra i smaksättningen. God tillsammans med zoodles, kött eller fågel.
Ingredienser
- 3 tsk olivolja det går också bra med annat fett tex talg, ister eller kokosolja
- Ca 5,5 dl blomkål (färsk) hackad
- 2 st gul lök hackad
- Ca 1 cm ingefära (färsk) riven
- 2 st vitlöksklyfta pressad
- 1 tsk salt
- 2 tsk oregano (torkad)
- Ca 1,2 dl benbuljong se anteckningar nedan för recept
- Ca 1,2 dl kokosmjölk
- Ca 0,6 dl fisksås se till att den inte innehåller tillsatser och socker. Red Boat Fish Sauce är ett bra märke.
Instruktioner
- Välj “SAUTÉ”, lägg i fett, blomkål, lök, ingefära, och vitlök. Bryn i ca sex minuter. Rör om då och då.
- Krydda med salt och oregano, rör om och häll i benbuljong och kokosmjölk. Rör igen och stäng av “SAUTÉ” genom att trycka “CANCEL”
- Stäng locket, vrid ventilen till "SEALING" och välj “MANUAL”. Ställ in tiden till 10 minuter.
- När det är klart släpper du ut trycket snabbt genom att vrida ventilen till “VENTING”. Använd en träslev eller en grytvante för att inte bränna dig på ångan.
- Tillsätt fisksåsen och puréa innehållet genom att använda en stavmixer. Smaka av och tillsätt eventuellt mer salt.
Anteckning
Receptet är anpassat för att lagas i en elektrisk tryckkokare. Här kan du läsa vår guide om fördelarna och hur man använder en sådan.
Det finns många olika märken och typer, men den vi använder och uppskattar väldigt mycket heter Instant pot DUO 8 liter. Den modell vi tänker köpa när det är dags att uppgradera heter Instant Pot Pro 10 7,6l
Foto: Bilden kommer från Canva och är en ungefärlig presentation av hur rätten ser ut.
Benbuljong
Besök gärna paleoteket.se för fler recept.
Tried this recipe?Let us know how it was!

Alfredosås på blomkål (för spis)
En tjock, krämig och god sås på en bas av blomkål. Fisksåsen ger det lilla extra i smaksättningen. God tillsammans med zoodles, kött eller fågel.
Ingredienser
- Ca 5,5 dl blomkål (färsk) hackad
- 2 gul lök finhackad
- Ca 1 cm ingefära (färsk) riven
- 2 vitlöksklyfta pressad
- 1 tsk salt
- 2 tsk oregano (torkad)
- Ca 2 dl benbuljong se anteckningar nedan för recept
- Ca 1,2 dl kokosmjölk
- Ca 0,6 dl fisksås var noga med att den inte innehåller tillsatser och socker. Red Boat Fish Sauce är ett bra märke.
- 1 msk olivolja det går också bra med annat fett tex talg, ister eller kokosolja
Instruktioner
- Skär och hacka blomkålen i mindre bitar, finhacka löken och riv ingefäran.
- Lägg valfritt fett i en gjutjärnsgryta. Lägg i blomkål, lök, ingefära, pressa över vitlök och bryn tills blomkålen börjar få färg.
- Krydda med salt och oregano, rör om, häll i benbuljong och kokosmjölk och rör igen. Låt allt koka i ca 10 minuter eller tills blomkålen mjuknat.
- Tillsätt fisksåsen och puréa innehållet genom att använda en stavmixer.
- Smaka av och tillsätt eventuellt mer salt.
- Häll över i mindre förvaringskärl (tex glasburkar med skruvlock) och ställ in i kylen. Innehållet står sig minst sju dagar i kylen.
Anteckning
Foto: Bilden kommer från Canva och är en ungefärlig presentation av hur rätten ser ut.
Benbuljong
Besök gärna paleoteket.se för fler recept.
Tried this recipe?Let us know how it was!

Alfredosås på blomkål (för elektrisk tryckkokare)
En tjock, krämig och god sås på en bas av blomkål. Fisksåsen ger det lilla extra i smaksättningen. God tillsammans med zoodles, kött eller fågel.
Ingredienser
- 3 tsk olivolja det går också bra med annat fett tex talg, ister eller kokosolja
- Ca 5,5 dl blomkål (färsk) hackad
- 2 st gul lök hackad
- Ca 1 cm ingefära (färsk) riven
- 2 st vitlöksklyfta pressad
- 1 tsk salt
- 2 tsk oregano (torkad)
- Ca 1,2 dl benbuljong se anteckningar nedan för recept
- Ca 1,2 dl kokosmjölk
- Ca 0,6 dl fisksås se till att den inte innehåller tillsatser och socker. Red Boat Fish Sauce är ett bra märke.
Instruktioner
- Välj “SAUTÉ”, lägg i fett, blomkål, lök, ingefära, och vitlök. Bryn i ca sex minuter. Rör om då och då.
- Krydda med salt och oregano, rör om och häll i benbuljong och kokosmjölk. Rör igen och stäng av “SAUTÉ” genom att trycka “CANCEL”
- Stäng locket, vrid ventilen till "SEALING" och välj “MANUAL”. Ställ in tiden till 10 minuter.
- När det är klart släpper du ut trycket snabbt genom att vrida ventilen till “VENTING”. Använd en träslev eller en grytvante för att inte bränna dig på ångan.
- Tillsätt fisksåsen och puréa innehållet genom att använda en stavmixer. Smaka av och tillsätt eventuellt mer salt.
Anteckning
Receptet är anpassat för att lagas i en elektrisk tryckkokare. Här kan du läsa vår guide om fördelarna och hur man använder en sådan.
Det finns många olika märken och typer, men den vi använder och uppskattar väldigt mycket heter Instant pot DUO 8 liter. Den modell vi tänker köpa när det är dags att uppgradera heter Instant Pot Pro 10 7,6l
Foto: Bilden kommer från Canva och är en ungefärlig presentation av hur rätten ser ut.
Benbuljong
Besök gärna paleoteket.se för fler recept.
Tried this recipe?Let us know how it was!