Sås på en bas av blomkål, som får en god smak av rosmarin och vitlök. Passar bra till både kött och fågel.
Vi presenterar här receptet med två olika tillagningssätt – ett där du använder en elektrisk tryckkokare och ett där du använder spisen.
Här kan du läsa vår guide om fördelarna med att använda en elektrisk tryckkokare, jämförelse mellan modeller och instruktion om hur du använder den.

Sås med blomkål som bas (för spis)
En enkel sås, som passar bra till både kött och fågel.
Ingredienser
- 1 st blomkål (färsk) huvud, hackad
- ca 5 dl benbuljong se anteckningar nedan för recept
- 1-2 st vitlöksklyfta pressad
- 1 tsk rosmarin (torkad)
- 1/2 tsk salt
- 1 st rosmarin (färsk) kvist till dekoration
Instruktioner
- Skär blomkålshuvudet och hacka det i mindre bitar.
- Lägg det i en kastrull tillsammans med resterande ingredienser.
- Låt det koka ca 10 minuter eller tills blomkålen mjuknat.
- Puréa innehållet med en stavmixer, smaka av och tillsätt eventuellt mer salt.
- Häll över i en glasburk för förvaring eller i en såssnipa, om det ska serveras direkt.
Anteckning
Foto: Bilden kommer från Canva och är en ungefärlig presentation av hur rätten ser ut.
Benbuljong
Besök gärna paleoteket.se för fler recept.
Tried this recipe?Let us know how it was!

Sås med blomkål som bas (för spis)
En enkel sås, som passar bra till både kött och fågel.
Ingredienser
- 1 st blomkål (färsk) huvud, hackad
- ca 5 dl benbuljong se anteckningar nedan för recept
- 1-2 st vitlöksklyfta pressad
- 1 tsk rosmarin (torkad)
- 1/2 tsk salt
- 1 st rosmarin (färsk) kvist till dekoration
Instruktioner
- Skär blomkålshuvudet och hacka det i mindre bitar.
- Lägg det i en kastrull tillsammans med resterande ingredienser.
- Låt det koka ca 10 minuter eller tills blomkålen mjuknat.
- Puréa innehållet med en stavmixer, smaka av och tillsätt eventuellt mer salt.
- Häll över i en glasburk för förvaring eller i en såssnipa, om det ska serveras direkt.
Anteckning
Foto: Bilden kommer från Canva och är en ungefärlig presentation av hur rätten ser ut.
Benbuljong
Besök gärna paleoteket.se för fler recept.
Tried this recipe?Let us know how it was!