Zucchini-lasagne med kycklingfärs och nomatsås (AIP/Paleo)

En smakrik och mättande lasagne, som får sin italienska smak av nomatsås. Istället för lasagneplattor används zucchini.

ZUCCHINI-LASAGNE MED KYCKLINGFÄRS OCH NOMATSÅS

En smakrik och mättande lasagne som får sin italienska smak av nomatsås. Som lasagneplattor används zucchini.
Måltid Huvudrätt
Kök AIP
Portioner 4 portioner

Ingredienser
  

Instruktioner
 

  • Sätt ugnen på 200°C. Skiva zucchinin på längden i 1/2 centimeter tjocka skivor. Lägg dem på plåt/galler och låt ånga av i 10 minuter i ugnen. Vänd och låt ånga i 5 minuter till. Det behövs två plåtar, eller kör i omgångar.
  • Hacka och stek vitlök, lök och champinjoner i olivolja tillsammans med basilika och oregano. Salta och lägg undan.
  • Häll i lite mer olivolja i samma panna. Stek sedan kycklingfärsen tills den fått fin färg. Dela den noga. Kycklingfärs behövs hackas mer än vanlig köttfärs.
  • Blanda ihop den stekta löken och champinjonerna med färsen, tillsätt 1 deciliter nomatsås, 1 deciliter vatten och låt puttra ihop.

Anteckning

Nomatsås
Det här receptet kommer från Kokbok för sköldkörteln (annonslänk) av Cecilia Nisbet Nilsson, recept, och Karl Hultén, fakta (Paleoteket 2019). 
Foto: Denise Vestin
Besök gärna paleoteket.se/recept/ för fler recept.
Tried this recipe?Let us know how it was!