ZUCCHINI-LASAGNE MED KYCKLINGFÄRS OCH NOMATSÅS

En smakrik och mättande lasagne som får sin italienska smak av nomatsås. Som lasagneplattor används zucchini.
Måltid Huvudrätt
Kök AIP
Portioner 4 portioner

Ingredienser
  

  • 500 g kycklingfärs
  • 10 st champinjoner
  • 1 st gul lök
  • 2 st zucchini
  • 1 tsk salt
  • 1 msk torkad basilika
  • 2 tsk torkad oregano
  • 2 msk olivolja att steka i
  • 1 dl vatten
  • 1 dl nomatsås se länk till receptet nedan

Instruktioner
 

  • Sätt ugnen på 200°C. Skiva zucchinin på längden i 1/2 centimeter tjocka skivor. Lägg dem på plåt/galler och låt ånga av i 10 minuter i ugnen. Vänd och låt ånga i 5 minuter till. Det behövs två plåtar, eller kör i omgångar.
  • Hacka och stek vitlök, lök och champinjoner i olivolja tillsammans med basilika och oregano. Salta och lägg undan.
  • Häll i lite mer olivolja i samma panna. Stek sedan kycklingfärsen tills den fått fin färg. Dela den noga. Kycklingfärs behövs hackas mer än vanlig köttfärs.
  • Blanda ihop den stekta löken och champinjonerna med färsen, tillsätt 1 deciliter nomatsås, 1 deciliter vatten och låt puttra ihop.

Anteckning

Receptet på Nomatsås hittar du här.
 
Receptet kommer från Kokbok för sköldkörteln av Cecilia Nisbet Nilsson (recept) och Karl Hultén (fakta). Fotograf Denise Vestin.