Notatissallad (AIP/Paleo)

Notatissallad. En sallad som påminner om fransk potatissallad och är god till lax eller rostbiff.

NOTATISSALLAD

En härlig sallad som påminner om fransk potatissallad då rotfrukterna ska dra lite i ättiksvatten. Gott till varmrökt lax eller rostbiff.
Portioner 4 portioner

Ingredienser
  

Instruktioner
 

  • Skala och tärna rotfrukterna i små kuber, cirka 1x1 centimeter. Koka halvmjuka i lättsaltat vatten.
  • Häll av och lägg över i en skål med iskallt vatten utblandat med ättika. Låt dra i cirka 1 timme.
  • Blanda den kalla såsen genom att finhacka rödlök och selleri. Rör ihop med kokosgrädde, citronjuice och dill. Smaka av. Eventuellt behövs det mer citronjuice.
  • Häll av de tärnade rotfrukterna och blanda med såsen.

Anteckning

Det här receptet kommer från Kokbok för sköldkörteln (annonslänk) av Cecilia Nisbet Nilsson, recept, och Karl Hultén, fakta (Paleoteket 2019). 
Foto: Denise Vestin
Besök gärna paleoteket.se/recept/ för fler recept.
Tried this recipe?Let us know how it was!