NOTATISSALLAD

En härlig sallad som påminner om fransk potatissallad då rotfrukterna ska dra lite i ättiksvatten. Gott till varmrökt lax eller rostbiff.
Portioner 4 portioner

Ingredienser
  

  • 1 stor rotselleri
  • 4 palsternackor
  • 4 majrovor
  • 1 tsk ättika 24%
  • 1 l vatten iskallt
  • Kall sås:
  • 3 dl kokosgrädde
  • 1 rödlök
  • 1 citron juicen
  • 4 stjälkar selleri
  • 1 knippe dill

Instruktioner
 

  • Skala och tärna rotfrukterna i små kuber, cirka 1x1 centimeter. Koka halvmjuka i lättsaltat vatten.
  • Häll av och lägg över i en skål med iskallt vatten utblandat med ättika. Låt dra i cirka 1 timme.
  • Blanda den kalla såsen genom att finhacka rödlök och selleri. Rör ihop med kokosgrädde, citronjuice och dill. Smaka av. Eventuellt behövs det mer citronjuice.
  • Häll av de tärnade rotfrukterna och blanda med såsen.

Anteckning

Receptet kommer från Kokbok för sköldkörteln av Cecilia Nisbet Nilsson (recept) och Karl Hultén (fakta). Fotograf Denise Vestin.