Denna pannacotta med saffran är en alldeles ljuvlig efterrätt som du kan variera med olika smaker. Det är gott med bara äkta vanilj eller citron också. Receptet kan också användas i denna lyxiga tårta.

Pannacotta med saffran (Paleo, AIP)

En alldeles ljuvlig efterrätt som du kan variera med olika smaker. Det är gott med bara äkta vanilj eller citron också.
Måltid Efterrätt
Kök AIP, Paleo

Ingredienser
  

  • 4 tsk gelatinpulver 1 tsk gelatinpulver motsvarar 2 gelatinblad
  • 0,5 dl ⁄vatten
  • 4 dl kokosmjölk (se nedan en kommentar angående kokosmjölk)
  • 1 msk honung (smaka av, vill du ha sötare kan du öka mängden)
  • 0,5 g saffran
  • 1 krm äkta vanilj (för AIP, begränsa eller undvik i början)
  • 100 g blåbär till garnering, fungerar även med andra bär

Instruktioner
 

  • Rör ut gelatinpulvret i vattnet och låt stå några minuter.
  • Häll kokosmjölk och honung i en kastrull och värm försiktigt.
  • Tillsätt saffran (och eventuellt även vaniljfrön) under omrörning.
  • Rör ut gelatinblandningen med vatten i den varm kokosmjölken.
  • Låt svalna och fördela sedan i portionsbägare eller efterrättsglas.
  • Ställ kallt några timmar tills blandningen stelnat.
  • Garnera med blåbär eller andra bär efter tycke och smak.

Anteckning

Receptet kommer ifrån "Autoimmun kokbok: läkande paleokost" som skrivits av Karl Hultén och Cecilia Nisbet Nilsson. Där hittar du både efterrätter, huvudrätter och tillbehör som följer AIP, autoimmuna protokollet, autoimmun kost.
Fotograf: Denise Vestin, http://denizen.se
Se till att endast använda kokosmjölk som är fri från tillsatser som exempelvis guarkärnmjöl och E-ämnen. Kokosmjölken bör endast innehålla kokos och vatten.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Recipe Rating