Pannacotta med saffran

Pannacotta med saffran är en ljuvlig efterrätt, som kan varieras med olika smaker. Det är gott med bara äkta vanilj eller citron också. Receptet kan användas i denna lyxiga tårta.

Pannacotta med saffran

En ljuvlig efterrätt som du kan variera med olika smaker. Det är gott med bara äkta vanilj eller citron också.
Måltid Efterrätt
Kök AIP, Paleo
Portioner 4

Ingredienser
  

  • 4 tsk gelatin 1 tsk gelatinpulver motsvarar 2 gelatinblad
  • 0,5 dl vatten
  • 4 dl kokosmjölk använd endast kokosmjölk som är fri från tillsatser
  • 3 tsk honung smaka av, vill du ha sötare kan du öka mängden
  • 0,5 g saffran
  • 1 krm vaniljpulver för AIP, begränsa eller undvik i början
  • 1 dl blåbär (färska) till garnering, går också bra med andra bär

Instruktioner
 

  • Rör ut gelatinpulvret i vattnet och låt stå några minuter.
  • Häll kokosmjölk och honung i en kastrull och värm försiktigt.
  • Tillsätt saffran (och eventuellt även vaniljpulver) under omrörning.
  • Rör ut gelatinblandningen med vatten i den varm kokosmjölken.
  • Låt svalna och fördela sedan i portionsbägare eller efterrättsglas.
  • Ställ kallt några timmar tills blandningen stelnat.
  • Garnera med blåbär eller andra bär efter tycke och smak.

Anteckning

Det här receptet kommer från Autoimmun kokbok: läkande paleokost av Karl Hultén och Cecilia Nisbet Nilsson (Paleoteket/Argus information 2016). 
Foto: Denise Vestin
Besök gärna paleoteket.se/recept/ för fler recept.
Tried this recipe?Let us know how it was!

Lämna en kommentar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *