Rostade sötpotatismackor

Rostade sötpotatismackor med avokado och makrill

Rostade sötpotatismackor är en smart ersättning för bröd. Skiva sötpotatis och rosta den tre gånger i en brödrost. Kombinerat med rökt makrill och avokado får du dessutom i dig bra fetter.

Rostade sötpotatismackor

ROSTADE SÖTPOTATISMACKOR MED AVOKADO OCH MAKRILL

Skiva sötpotatis och rosta tre gånger i en brödrost och du har en smart ersättning till bröd. Sötpotatis innehåller rikligt med fibrer samt både kalcium och kalium som behövs för kroppens muskelfunktion och skelett. Kombinerat med rökt makrill och avokado får du dessutom i dig bra fetter.
Måltid Frukost, Mellanmål, Smårätter
Kök AIP, Paleo
Portioner 2

Ingredienser
  

Instruktioner
 

  • Skiva sötpotatis på längden så att du får lite bredare skivor. De ska vara cirka 1/2 centimeter tjocka.
  • Stoppa skivorna i en brödrost och rosta tre gånger tills de får färg och känns lite hårda på utsidan och mjuka i mitten.
  • Toppa med skivad avokado och bitar av rökt makrill. Det går självklart att variera pålägg efter vad man har hemma eller gillar.

Anteckning

Det här receptet kommer från Kokbok för sköldkörteln (annonslänk) av Cecilia Nisbet Nilsson, recept, och Karl Hultén, fakta (Paleoteket 2019). 
Foto: Denise Vestin
Besök gärna paleoteket.se/recept/ för fler recept.
 
Tried this recipe?Let us know how it was!