Pannkakor

Pannkakor

Pannkakor med frasiga kanter och lite tjockare mitt. Ät med färska bär. Om du vill ha en söt efterrätt kan du ringla lite honung över.

Pannkakor

PANNKAKOR

Pannkakor med frasiga kanter och lite tjockare mitt. Dessa behöver stekas ganska länge på medelhög till låg värme för att bli genomstekta. Ät med färska bär. Om du vill ha det som en något sötare efterrätt kan du ringla lite honung över.
Måltid Efterrätt, Frukost, Mellanmål
Kök AIP, Paleo
Portioner 2

Ingredienser
  

Instruktioner
 

  • Skala kokbananen genom att skära av topparna och sedan skåra skalet på längden flera gånger med en kniv. Bryt sedan av skalet. Dela i mindre bitar. I det här receptet ingår cirka 100 gram skalad kokbanan.
  • Lägg bitarna i en bunke och tillsätt smält kokosolja samt 1 deciliter av kokosmjölken. Mixa till en jämn smet med en stavmixer eller i en blender.
  • Tillsätt arrowrot och blanda med en slickepott. Häll sedan i mer kokosmjölk tills smeten är ganska tjock.
  • Klicka ut smeten i mitten av en stekpanna och stek i rikligt med kokosolja. Platta ut den något, men låt den vara ganska tjock så den håller ihop. Stek i cirka 3–4 minuter per sida på medel till låg värme.

Anteckning

Det här receptet kommer från Kokbok för sköldkörteln (annonslänk) av Cecilia Nisbet Nilsson, recept, och Karl Hultén, fakta (Paleoteket 2019). 
Foto: Denise Vestin
Besök gärna paleoteket.se/recept/ för fler recept.
Tried this recipe?Let us know how it was!