Kycklingstrimlor med surkål och guacamole

Kycklingstrimlor med surkål och guacamole

Kycklingstrimlor med surkål och guacamole är gott tillsammans. En bra frukost innebär att sätta ihop de saker som är bra för dig och underlättar läkningsprocessen i din kropp.

Kycklingstrimlor med surkål och guacamole

Kycklingstrimlor med surkål och guacamole

Att äta en bra autoimmun frukost innebär att sätta ihop de saker som är bra för dig och som underlättar läkningsprocessen i din kropp. Därför är mycket av de måltider vi beskriver här egentligen inte recept utan mer inspiration. Surkål, kyckling och guacamole är gott tillsammans som ett exempel.
Måltid Frukost, Mellanmål
Kök AIP, Paleo
Portioner 1

Ingredienser
  

  • 1 dl hel kyckling (färsk) strimlor från tidigare måltid
  • 1 dl surkål från egen tillverkning eller köpt. Se anteckningar nedan för recept. Var observant på innehållet om du äter enligt AIP. Var försiktig med surkål vid låg-FODMAP.
  • guacamole se anteckningar nedan för recept. Var försiktig med guacamole vid låg-FODMAP.
  • 1 krm salt

Instruktioner
 

  • Strimla köttet från resterna av en grillad kyckling.
  • Stek några minuter i olivolja.
  • Salta, krydda och servera med surkål.

Anteckning

Surkål
Guacamole
Det här receptet kommer från Autoimmun kokbok: läkande paleokost av Karl Hultén och Cecilia Nisbet Nilsson (Paleoteket/Argus information 2016). 
Foto: Denise Vestin
Besök gärna paleoteket.se/recept/ för fler recept.
Tried this recipe?Let us know how it was!