Surkål (Paleo, AIP)

Surkål innehåller probiotiska bakterier, som är bra för en långsiktigt god mag- och tarmhälsa.

Surkål (Paleo, AIP)

Surkål innehåller probiotiska bakterier som är väldigt bra för en långsiktigt god maghälsa.
Måltid Tillbehör
Kök AIP, Paleo

Ingredienser
  

Instruktioner
 

  • Riv eller finhacka vitkål (1 vitkålhuvud går åt till en 2-liters burk) Det bästa är om saltet utgör 1-1,5%.
  • Varva riven vitkål med salt. Vänta 10 min och knåda sedan kålen med händerna eller en trästav, så att saften rinner ut.
  • Packa den rivna kålen hårt i en glas eller keramikburk.
  • Ta ett större blad som lock och lägg på en vattenfylld plastpåse för att trycka ner kålen.
  • Vätska måste täcka kålen annars blir det mögel (komplettera med lite saltat vatten om det behövs)
  • Jäsning: 7-10 dagar. Tryck ner kålen vid behov.
  • Kålen håller sig minst ett halvår i kylen efter jäsningen.

Anteckning

Det här receptet kommer från Autoimmun kokbok: läkande paleokost av Karl Hultén och Cecilia Nisbet Nilsson (Paleoteket/Argus information 2016). 
Foto: Denise Vestin
Besök gärna paleoteket.se/recept/ för fler recept.
 
Tried this recipe?Let us know how it was!

Lämna en kommentar

Din e-postadress kommer inte publiceras.