Surkål (Paleo, AIP)

Surkål innehåller probiotiska bakterier som är väldigt bra för en långsiktigt god maghälsa.
Måltid Tillbehör
Kök AIP, Paleo

Ingredienser
  

  • 1 kg vitkål
  • 1 msk salt

Instruktioner
 

  • Riv eller finhacka vitkål (1 vitkålhuvud går åt till en 2-liters burk) Det bästa är om saltet utgör 1-1,5%.
  • Varva riven vitkål med salt. Vänta 10 min och knåda sedan kålen så att saften rinner ut.
  • Knåda kålen med händerna eller krossa kålen med en trästav
  • Packa den rivna kålen hårt i en glas eller keramikburk
  • Ta ett större blad som lock och lägg på en vattenfylld plastpåse för att trycka ner kålen.
  • Vätska måste täcka kålen annars blir det mögel (komplettera med lite saltat vatten om det behövs)
  • Jäsning: 7-10 dagar. Tryck ner kålen vid behov.
  • Kålen håller sig under minst ett halvår i kylen efter jäsningen.

Anteckning

För fler liknande recept se "Autoimmun kokbok: läkande paleokost".

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Recipe Rating