kryddiga kycklingvingar

Kryddiga kycklingvingar (för elektrisk tryckkokare och spis)

Kryddiga och smakfulla kycklingvingar, som tillagas på bara 20 minuter i en elektrisk tryckkokare.

Vi presenterar här receptet med två olika tillagningssätt – ett där du använder en elektrisk tryckkokare och ett där du använder spisen.

Här kan du läsa vår guide om fördelarna med att använda en elektrisk tryckkokare, jämförelse mellan modeller och instruktion om hur du använder den.

kryddiga kycklingvingar

Kryddiga kycklingvingar (för elektrisk tryckkokare)

Tillaga kryddiga och smakfulla kycklingvingar på bara 20 minuter i en elektrisk tryckkokare.
Måltid Huvudrätt
Kök AIP, Paleo
Portioner 4

Ingredienser
  

Instruktioner
 

  • Blanda salt, gurkmeja, ingefära, lökpulver, honung, kokos amionos, buljong och vitlök med valfritt fett i tryckkokaren.
  • Välj “SAUTÉ” och hetta upp ingredienserna i två minuter under konstant omrörning.
  • Stäng av genom att trycka “CANCEL”.
  • Lägg i kycklingvingarna och vänd runt dem i såsen.
  • Sätt på locket och stäng.
  • Tryck på “MANUAL” för högt tryck, vrid ventilen till “SEALING” och ställ in tillagningstiden till 10 minuter.
  • När det är klart släpper du ut trycket snabbt genom att vrida ventilen till “VENTING”. Använd en träslev eller en grytvante för att inte bränna dig på ångan.
  • Placera kycklingvingarna på en plåt med aluminiumfolie och pensla över såsen från tillagningen.
  • Ställ in ugnen på 180 grader grillfunktion och placera plåten med vingarna i mitten i 5 minuter, för att såsen ska karamelliseras.
  • Vänd vingarna, pensla över mer sås och låt dem gå i ytterligare 2 minuter innan servering.

Anteckning

Receptet är anpassat för att lagas i en elektrisk tryckkokare. Här kan du läsa vår guide om fördelarna och hur man använder en sådan.
Det finns många olika märken och typer, men den vi använder och uppskattar väldigt mycket heter Instant pot DUO 8 liter. Den modell vi tänker köpa när det är dags att uppgradera heter Instant Pot Pro 10 7,6l 
Foto: Bilden kommer från Canva och är en ungefärlig presentation av hur rätten ser ut.
Benbuljong
Besök gärna paleoteket.se för fler recept.
Tried this recipe?Let us know how it was!

Kryddiga kycklingvingar (för spis)

Tillaga kryddiga och smakfulla kycklingvingar på spisen.
Måltid Huvudrätt
Kök AIP, Paleo
Portioner 4

Ingredienser
  

Instruktioner
 

  • Blanda salt, gurkmeja, ingefära, lökpulver, honung, kokos aminos, buljong och vitlök i en gjutjärnsgryta med valfritt fett.
  • Hetta upp ingredienserna i två minuter under konstant omrörning.
  • Lägg i kycklingvingarna och vänd runt dem i såsen.
  • Sätt på locket och låt allt sjuda på medelvärme i 20-30 minuter.
  • Höj värmen och koka ner vätskan till tjockare konsistens, om den är tunn/vattnig.
  • Placera kycklingvingarna på en plåt med aluminiumfolie och pensla över såsen från tillagningen.
  • Ställ in ugnen på 180 grader grillfunktion och placera plåten med vingarna i mitten i 5 minuter, för att såsen ska karamelliseras.

Anteckning

Foto: Bilden kommer från Canva och är en ungefärlig presentation av hur rätten ser ut.
Benbuljong
Besök gärna paleoteket.se för fler recept.
Tried this recipe?Let us know how it was!