Köttfärssås med rotfrukter

Köttfärssås med rotfrukter (för elektrisk tryckkokare och spis)

En värmande och näringsrik maträtt, som är full av smaker. Rotfrukterna ger köttfärssåsen en rund och mustig smak. 

Vi presenterar här receptet med två olika tillagningssätt – ett där du använder en elektrisk tryckkokare och ett där du använder spisen.

Här kan du läsa vår guide om fördelarna med att använda en elektrisk tryckkokare, jämförelse mellan modeller och instruktion om hur du använder den.

Köttfärssås med rotfrukter

Köttfärssås med rotfrukter (för elektrisk tryckkokare)

En värmande och näringsrik maträtt, som är full av smaker. Rotfrukterna ger köttfärssåsen en rund och mustig smak.
Måltid Huvudrätt
Kök AIP, Paleo
Portioner 4

Ingredienser
  

Instruktioner
 

  • Välj “SAUTÉ” på tryckkokaren och bryn färsen.
  • Stäng av genom att trycka “CANCEL”.
  • Tillsätt vitlök, sötpotatis, rödbeta, morötter, lök, oregano, salt och benbuljong och blanda ihop.
  • Sätt på locket och stäng.
  • Tryck på “MANUAL” för högt tryck och ställ in tillagningstiden till 35 minuter.
  • När det är klart släpper du ut trycket snabbt genom att vrida ventilen till “VENTING”. Använd en träslev eller en grytvante för att inte bränna dig på ångan.
  • Servera med färsk koriander och avokado.

Anteckning

Receptet är anpassat för att lagas i en elektrisk tryckkokare. Här kan du läsa vår guide om fördelarna och hur man använder en sådan.
Det finns många olika märken och typer, men den vi använder och uppskattar väldigt mycket heter Instant pot DUO 8 liter
Foto: Bilden kommer från Canva och är en ungefärlig presentation av hur rätten ser ut.
Benbuljong 
Besök gärna paleoteket.se för fler recept.
Tried this recipe?Let us know how it was!
Köttfärssås med rotfrukter för spis

Köttfärssås med rotfrukter (för spis)

En värmande och näringsrik maträtt, som är full av smaker. Rotfrukterna ger köttfärssåsen en rund och mustig smak.
Måltid Huvudrätt
Kök AIP, Paleo
Portioner 4

Ingredienser
  

Instruktioner
 

  • Bryn färsen i en stekpanna.
  • Lägg vitlök, sötpotatis, rödbeta, morötter, lök, oregano, salt och benbuljong i en gjutjärnsgryta och koka tills rotfrukterna mjuknat, ca 20-30 minuter.
  • Mixa slätt med en stavmixer.
  • Blanda därefter ner köttfärsen och rör ihop.
  • Låt sjuda på svag värme, under omrörning, i ca 5 minuter.
  • Servera med färsk koriander och avokado.

Anteckning

Foto: Bilden kommer från Canva och är en ungefärlig presentation av hur rätten ser ut.
Benbuljong 
Besök gärna paleoteket.se för fler recept.
Tried this recipe?Let us know how it was!