Knäckebröd

Knäckebröd

Knaprigt knäckebröd som smakar lite som grahamsknäcke. Jordmandel innehåller mineraler som natrium och zink och
rikligt med prebiotiska fibrer. Dessa knäckebröd håller länge om du förvarar dem i en tätslutande burk.

Knäckebröd

KNÄCKEBRÖD

Knaprigt knäckebröd som smakar lite som grahamsknäcke. Jordmandel innehåller mineraler som natrium och zink och rikligt med prebiotiska fibrer. Dessa knäckebröd håller länge om du förvarar dem i en tättslutande burk.
Måltid Bröd och bakverk, Frukost, Tillbehör
Kök AIP, Paleo
Portioner 1 st

Ingredienser
  

Instruktioner
 

  • Sätt ugnen på 150°C.
  • Blanda mjölerna i en bunke tillsammans med salt, örtkrydda och olivolja.
  • Tillsätt det heta vattnet, lite i taget och blanda ihop till en kladdig deg. Låt vila 10 minuter.
  • Knåda ihop degen, den ska vara formbar men inte för torr, då smular den. Tillsätt eventuellt mer vatten om den är för torr eller mer jordmandelmjöl om den är för lös.
  • Platta ut på bakplåtspapper till en rund kaka. Kavla med en kruskavel för klassiskt knäcke, alternativt nagga brödet med en gaffel eller tryck mönster med baksidan av gaffeln. Knäcket ska vara tjockt som ett vanligt knäckebröd.
  • Grädda mitt i ugnen i cirka 45 minuter. Brödet är klart när det fått fin färg och är hårt.
  • Låt svalna på ett galler.
  • Bryt i portionsbitar och förvara i tätslutande burk.

Anteckning

Det här receptet kommer från Autoimmun kokbok: läkande paleokost av Karl Hultén och Cecilia Nisbet Nilsson (Paleoteket/Argus information 2016). 
Foto: Denise Vestin
Besök gärna paleoteket.se/recept/ för fler recept.
Tried this recipe?Let us know how it was!