sallad med ugnsbakad lax, zoodles och citronvinägrett,

Sallad med ugnsbakad lax, zoodles och citronvinegrätt

Matig sallad på svarvad zucchini och kålrot ihop med citronvinägrett och mild ugnsbakad lax. För att kunna svarva grönsakerna så att det liknar pasta behöver du ha en så kallad grönsakssvarv. Färdigsvarvad kålrotspasta finns också i välsorterade matbutiker.

sallad med ugnsbakad lax, zoodles och citronvinägrett,

SALLAD MED UGNSBAKAD LAX, ZOODLES OCH CITRONVINÄGRETT

Matig sallad på svarvad zucchini och kålrot ihop med citronvinägrett och mild ugnsbakad lax. För att kunna svarva grönsakerna så att det liknar pasta behöver du ha en så kallad grönsakssvarv. Färdigsvarvad kålrotspasta finns också i välsorterade matbutiker. Ett annat alternativ är att strimla zucchini och kålrot fint.
Måltid Huvudrätt
Kök AIP, Paleo
Portioner 2

Ingredienser
  

Vinägrett

Instruktioner
 

  • Sätt ugnen på 200°C.
  • Gör vinägretten genom att vispa ihop ingredienserna med en gaffel i en kopp. Smaksätt med valfri färsk krydda, exempelvis finhackad persilja eller gräslök.
  • Lägg laxen i en ugnsfast form. Salta och ringla lite olivolja över. Tillaga mitt i ugnen i 8–10 minuter.
  • Strimla kålrot och zucchini i en spiralizer eller gör strimlor med en potatisskalare. Lägg i lättsaltat kokande vatten i 1–2 minuter.
  • Hacka gurkan i bitar och blanda ihop med kapris, zucchini och kålrot i en salladsskål. Häll över vinägretten och blanda.
  • Dela laxen och fördela på toppen av salladen. Servera med citronklyftor.

Anteckning

Det här receptet kommer från Kokbok för sköldkörteln (annonslänk) av Cecilia Nisbet Nilsson och Karl Hultén (Paleoteket 2019). 
Foto: Denise Vestin
Besök gärna paleoteket.se/recept/ för fler recept.
Tried this recipe?Let us know how it was!