kycklinglårfile med svamp och kål i ugn

Kycklinglårfilé med svamp och kål i ugn

Kycklinglårfilé är fetare än vanlig kycklingfilé och passar väldigt bra att ugnssteka. Här är en god kombination med svamp och kål, som är enkel att laga.

kycklinglårfile med svamp och kål i ugn

KYCKLINGLÅRFILÉ MED SVAMP OCH KÅL I UGN

Kycklinglårfilé är fetare än vanlig kycklingfilé och passar väldigt bra att ugnssteka. Här är en god kombination, som är enkel att laga.
Måltid Huvudrätt
Kök AIP, Paleo
Portioner 2

Ingredienser
  

Instruktioner
 

  • Sätt ugnen på 175°C.
  • Putsa lårfiléerna och lägg ut dem på tallrik. Salta, och pensla runt om med olivolja. Rulla ihop filéerna och lägg i en ugnsfast form.
  • Riv vitkål och morötter och dela champinjonerna om de inte är små, då kan de användas hela.
  • Skiva den vita delen på purjolöken.
  • Lägg grönsakerna i en bunke och blanda ner kokosmjölken. Krydda med salvia, dragon och salt.
  • Häll grönsaksblandningen över kycklingen och tillaga mitt i ugnen i 40 minuter.
  • Pressa lite citron över och klipp ner lite av det gröna på purjolöken vid servering.

Anteckning

Det här receptet kommer från Kokbok för sköldkörteln (annonslänk) av Cecilia Nisbet Nilsson och Karl Hultén (Paleoteket 2019). 
Foto: Denise Vestin
Besök gärna paleoteket.se/recept/ för fler recept.
Tried this recipe?Let us know how it was!