Kycklingsoppa

Kycklingsoppa

Klassiskt recept på kycklingsoppa. Koka hela kycklingen minst två timmar för att få fram det nyttiga i brosket.

Kycklingsoppa

Kycklingsoppa

Detta är ett klassiskt recept på kycklingsoppa. Koka hela kycklingen i minst två timmar för att få fram det nyttiga i brosket.
Måltid Huvudrätt, Soppa
Kök AIP, Paleo
Portioner 4

Ingredienser
  

Instruktioner
 

  • Lägg den hela och rensade kycklingen i en stor kastrull, gärna gjutjärn.
  • Lägg i lagerblad, vitlök och lök i grytan och fyll sedan på med vatten så att det täcker kycklingen.
  • Låt koka i minst två timmar på låg värme under lock.
  • Skumma bort det översta lagret på soppan.
  • Plocka bort kycklingen och låt den svalna.
  • Sila vätskan över till en stor bunke och häll sedan tillbaka i kastrullen.
  • Lägg i morötter och selleri och koka upp igen. Den kan står och småputtra i ca 20 minuter medan du rensar kycklingen.
  • Att plocka ut köttet från kycklingen ska gå lätt då den kokat så länge.
  • Lägg tillbaka kycklingbitarna i kastrullen ytterligare en stund tills grönsakerna är mjuka.
  • Smaka av och tillsätt färsk persilja innan du serverar.
  • Spara skrovet och koka buljong på det. Gör för vana att spara alla ben från kyckling, nöt, lamm och fisk i frysen så att du senare kan koka buljong.

Anteckning

Det här receptet kommer från Autoimmun kokbok: läkande paleokost av Karl Hultén och Cecilia Nisbet Nilsson (Paleoteket/Argus information 2016). 
Foto: Denise Vestin
Besök gärna paleoteket.se/recept/ för fler recept.
Tried this recipe?Let us know how it was!