Krämig sellerisoppa med näringsrik och läkande benbuljong, som får en fin sälta av bacon.

Krämig sellerisoppa med bacon
Krämig sellerisoppa med näringsrik och läkande benbuljong, som får en fin sälta av bacon.
Ingredienser
- 2 st purjolök hackad i större bitar
- 3 dl rotselleri hackad i större bitar
- 5 dl benbuljong se anteckning nedan för recept
- 1 st lagerblad
- 1 st vitlöksklyfta
- 3 tsk äppelcidervinäger
- 1 paket bacon delat i mindre bitar. Se till att baconet inte innehåller tillsatser.
- 1 kruka persilja (färsk)
Instruktioner
- Skär purjolök och selleri i större bitar.
- Lägg i en kastrull. Fyll på med buljongen. Tillsätt lagerblad, hackad vitlök, äppelcidervinäger och hälften av persiljan, finhackad.
- Koka i minst 30 minuter under lock på mellanvärme.
- När soppan kokat ner tar du bort lagerbladet och mixar sedan den så den blir slät.
- Blir den för tjock tillsätt lite vatten.
- Smaka av med salt.
- Stek bacon och strö över tillsammans med färsk persilja vid servering.
Anteckning
Benbuljong
Det här receptet kommer från Autoimmun kokbok: läkande paleokost av Karl Hultén och Cecilia Nisbet Nilsson (Paleoteket/Argus information 2016).
Foto: Denise Vestin
Besök gärna paleoteket.se/recept/ för fler recept.
Tried this recipe?Let us know how it was!