Borsjtj-Rysk rödbetssoppa

Borsjtj-rödbetssoppa

Borsjtj är en rödbetssoppa från östeuropa. Rödbetorna ger den karakteristiska röda färgen. Benbuljongen gör den läkande och ger en mustig smak.

Borsjtj-Rysk rödbetssoppa

Borsjtj–Rysk rödbetssoppa

Borsjtj är en rödbetssoppa från östeuropa. Rödbetorna ger den karakteristiska röda färgen. Benbuljongen gör den läkande och ger en mustig smak.
Måltid Huvudrätt, Soppa
Kök AIP, Paleo
Portioner 4

Ingredienser
  

Till servering;

Instruktioner
 

  • Skala rödbetor, lök, morot och selleri.
  • Riv rödbetorna samt lök, vitlök, morot, selleri och vitkål.
  • Skiva purjolöken tunt efter att du sköljt av eventuellt grus.
  • Smält kokosoljan i en kastrull och fräs de strimlade grönsakerna på svag värme under omrörning.
  • Tillsätt buljongen och koka upp. Skumma noga.
  • Smaka av med salt.
  • Låt koka sakta tills grönsakerna mjuknat, 10–15 minuter.
  • Häll upp soppan i varma tallrikar och garnera med hackad persilja eller färsk timjan och en klick kokosgrädde.

Anteckning

Benbuljong
Det här receptet kommer från Autoimmun kokbok: läkande paleokost av Karl Hultén och Cecilia Nisbet Nilsson (Paleoteket/Argus information 2016). 
Foto: Denise Vestin
Besök gärna paleoteket.se/recept/ för fler recept.
Tried this recipe?Let us know how it was!