Köttfärslimpa med lever, som är både Paleo och AIP. Lever är ett otroligt näringsrikt livsmedel, som är väldigt värdefullt att ha med i en läkande kost. I lever finns många gånger högre nivåer av exempelvis B12, än i annat kött. I detta recept använder vi ungnötslever, men det går lika bra att använda kycklinglever som är mildare i smaken. Du kan också lägga levern i ett citronvattenbad över natten, så blir smaken lite mildare.

Köttfärslimpa med lever
Ingredienser
- 200 g ungnötslever
- 500 g köttfärs
- 1 st vitlöksklyfta
- 1 st gul lök
- 1/2 st purjolök
- 1 kruka persilja (färsk)
- 1 krm mejram (torkad)
- 2 krm salt
Instruktioner
- Kör levern i en mixer så att den blir finfördelad.
- Blanda den med köttfärs och kryddor samt stekt lök och vitlök.
- Purjolöken finhackas men steks inte i förväg. Blanda i färsen.
- Klappa ihop till en limpa mitt i en ugnsfast form och kör i ugnen på 200 grader i ca 35 minuter.
- Servera med pressad sötpotatis eller mos på kokta sommargrönsaker samt lite rårörda lingon.
Anteckning
Ta gärna också del av vårt recept på leverpastej.
Det här receptet kommer från Autoimmun kokbok: läkande paleokost av Karl Hultén och Cecilia Nisbet Nilsson (Paleoteket/Argus information 2016).
Foto: Denise Vestin
Besök gärna paleoteket.se/recept/ för fler recept.
I avsnitt 16 av Paleotekets podcast fördjupar vi oss mer i värdet av inälvsmat som lever.
Tried this recipe?Let us know how it was!