Fotograf: Denise Vestin, http://pix.denizen.se

Lever är ett otroligt näringsrikt livsmedel, som är väldigt värdefullt att ha med i en läkande kost som syftar till att minska symptom och bygga upp hälsan. I lever finns många gånger högre nivåer av exempelvis B12, än i annat kött. I detta recept använder vi ungnötlever, men det går lika bra att använda kycklinglever som har en lite mildare smak av lever. Du kan också lägga levern i ett bad av citronvatten över natten så blir smaken lite mildare. Ta gärna också del av vårt recept på leverpastej.

I avsnitt 16 av Paleotekets podcast fördjupar vi oss mer i värdet av inälvsmat som lever, och i ”Autoimmun kokbok: läkande paleokost” kan du ta del av fler recept med läkande autoimmun paleokost.

Köttfärslimpa med lever (Paleo, AIP)

Måltid Huvudrätt
Kök AIP, Paleo

Ingredienser
  

  • 200 g ungnötlever helst från gräsbetande djur
  • 500 g nötfärs helst från gräsbetande djur
  • 1 st vitlöksklyfta
  • 1 st gul lök
  • 1/2 st purjolök
  • 1 knippe persilja
  • 1 krm mejram
  • salt salta efter smak

Instruktioner
 

  • Kör levern i en mixer så att den blir finfördelad. 2. Blanda den med köttfärs och kryddor samt stekt lök och vitlök. 3. Purjolöken finhackas men steks inte i förväg. Blanda i färsen. 4. Klappa ihop till en limpa mitt i en ugnsfast form och kör i ugnen på 200 grader i ca 35 minuter. 5. Servera med pressad sötpotatis eller mos på kokta sommargrönsaker samt lite rårörda lingon.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Recipe Rating