Köttfärsbiffar eller köttbullar behöver egentligen inget bindemedel. Det viktiga är att du knådar köttfärsen ordentligt. Gör en stor omgång köttfärsbiffar eller köttbullar och ha som back up både till lunch, frukost och mellanmål. De du inte räknar med att äta inom de närmaste dagarna kan du frysa in. Variera biffarna med alla olika tillbehör.
Du kan också laga dessa köttbullar till jul eller midsommar.

Köttfärsbiffar (grundrecept)
Köttfärsbiffar eller köttbullar behöver egentligen inget bindemedel. Det viktiga är att du knådar köttfärsen ordentligt. Gör en stor omgång köttfärsbiffar eller köttbullar och ha som back up både till lunch, frukost och mellanmål. De du inte räknar med att äta inom de närmaste dagarna kan du frysa in. Variera biffarna med alla olika tillbehör.Du kan också laga dessa köttbullar till jul eller midsommar.
Ingredienser
- 500 g köttfärs
- 3 st gul lök små
- 2 st vitlöksklyfta
- 6 tsk persilja (färsk) hackad
- krm salt
- 3 tsk kokosolja går också bra med olivolja
Instruktioner
- Stek lök och vitlök mjuk.
- Blanda ner löken i färsen
- Finhacka persiljan och tillsätt.
- Blöt händerna och knåda ihop smeten så att den blir elastisk.
- Forma sedan små biffar eller köttbullar och stek i kokosolja eller olivolja.
Anteckning
Det här receptet kommer från Autoimmun kokbok: läkande paleokost av Karl Hultén och Cecilia Nisbet Nilsson (Paleoteket/Argus information 2016)
Foto: Denise Vestin
Receptet är publicerat på paleoteket.se.
Paleoteket erbjuder onlineutbildningar och böcker som hjälper dig att ta tillbaka din hälsa.
Tried this recipe?Let us know how it was!