Rotfrukter och grönsaker tillagade i ugn får en härlig rostad smak. Det är praktiskt att tillaga många grönsaker och rotfrukter på samma gång. Att du dessutom kan göra andra saker medan du väntar på att maten ska bli klar i ugnen är inte fy skam.

Rotfrukter i ugn
Rotfrukter och grönsaker tillagade i ugn får en härlig rostad smak. Det är praktiskt att tillaga många grönsaker och rotfrukter på samma gång. Att du dessutom kan göra andra saker medan du väntar på att maten ska bli klar i ugnen är inte fy skam.
Ingredienser
- 2 st palsternacka
- 1 st fänkål
- 1 st sötpotatis
- 2 st morot
- 2 st rödbeta går också bra med polkabeta eller gulbeta
- 6 tsk olivolja
- 1 krm salt
Instruktioner
- Sätt ugnen på 200 grader.
- Hacka och lägg vilka rotfrukter som helst i en långpanna.
- Ringla över olivolja och salta.
- Låt stå i ugnen tills de är genomstekta, ungefär 30 minuter.
- Valfritt: Klipp över färska kryddväxter vid servering, till exempel persilja, mynta eller koriander.
Anteckning
Det här receptet kommer från Autoimmun kokbok: läkande paleokost av Karl Hultén och Cecilia Nisbet Nilsson (Paleoteket/Argus information 2016)
Foto: Denise Vestin
Receptet är publicerat på paleoteket.se
Tried this recipe?Let us know how it was!