Jordmandel är varken en mandel eller en nöt, utan en liten rotknöl. Jordmandlar innehåller bland annat fibrer, järn, magnesium, vitamin E och är naturligt söta. Gröten är en storfavorit bland många som äter AIP.

Jordmandelgröt
Jordmandel är varken en mandel eller en nöt, utan en liten rotknöl. Jordmandlar innehåller bland annat fibrer, järn, magnesium, vitamin E och är naturligt söta. Gröten är en storfavorit bland många som äter AIP.
Instruktioner
- Blanda ingredienserna i en kastrull och koka upp under omrörning. Sänk värmen och sjud i några minuter under omrörning tills gröten tjocknat.
- Serveras med exempelvis kokosmjölk.
Anteckning
Det här receptet kommer från Kokbok för sköldkörteln (annonslänk) av Cecilia Nisbet Nilsson, recept, och Karl Hultén, fakta (Paleoteket 2019).
Foto: Denise Vestin
Besök gärna paleoteket.se/recept/ för fler recept.
Tried this recipe?Let us know how it was!