Gör din egen kokosyoghurt genom att blanda kokosgrädde med innehållet i två probiotika-kapslar innehållande mjölksyrabakterier. Låt stå i rumstemperatur under ett par dagar.

Kokosyoghurt
Gör din egen kokosyoghurt genom att blanda kokosgrädde med innehållet i två probiotika-kapslar innehållande mjölksyrabakterier. Låt stå i rumstemperatur under ett par dagar.
Ingredienser
- 2,5 dl kokosgrädde
- 2 kapslar mjölksyrabakterier probiotika
- valfri smaksättning citron, bär
Instruktioner
- Rengör en glasburk noga genom att diska den med kokhett vatten och torka ur.
- Häll i kokosgrädden och blanda med en träsked eller smörkniv i trä. Det är viktigt att du inte använder metall då detta påverkar bakterierna.
- Öppna och töm ner innehållet från två kapslar probiotika. Rör om noga och länge så att probiotikan fördelas ordentligt.
- Täck burkens öppning med en bit tyg som släpper in luft. Det går bra att använda en sylt- eller silduk. Spänn fast med ett gummiband. Låt stå två dygn i rumstemperatur. Rör om ett par gånger under tiden. Placera burken på spisen, ovanför ett element eller på ett kylskåp där det alstras lite värme.
- När yoghurten är krämig är det dags att smaksätta. Pressa i citron eller lime eller fyll burken med mosade bär. Vill du ha den som på bilden så häll upp yoghurten i en tallrik, fyll burken med bär och häll sedan tillbaka yoghurten. Nu kan du förvara din kokosyoghurt i kylen i 3–4 dagar.
Anteckning
Receptet är hämtat från Kokbok för sköldkörteln av Cecilia Nisbet Nilsson (recept) och Karl Hultén (fakta). Foto: Denise Vestin.
Tried this recipe?Let us know how it was!