Gryta med kycklinglever

Gryta med kycklinglever och nötkött. För dig som är ovan att äta inälvsmat passar denna gryta perfekt, då den är mustig och gör att leversmaken inte framträder så mycket.

gryta med kycklinglever

Gryta med kycklinglever

Måltid Huvudrätt
Kök AIP, Paleo
Portioner 4

Ingredienser
  

Instruktioner
 

  • Hetta upp en stor gryta. Fräs grytbitarna runt om i olivolja till de blivit brynta. Hacka vitlöken och låt fräsa med den sista minuten. Salta.
  • Häll vattnet över grytbitarna och koka upp. Skala och dela löken i 6 delar, alltså ganska grovt, och lägg i. Tillsätt lagerblad, grönsaker (samtliga förutom champinjonerna), skalade och delade i mindre bitar, kokos aminos, salt, örtsalt och hälften av persiljan.
  • Låt allt koka upp och lägg på ett lock. Sänk värmen och låt sjuda i cirka 1,5 timme.
  • Fräs champinjonerna i olivolja i en stekpanna, antingen hela om de är små eller delade. Salta.
  • Putsa bort senor och hinnor från levern. Dela i cirka 1,5×1,5 centimeter stora bitar. Stek tillsammans med champinjonerna tills de nästan är genomstekta (lite rosa i mitten). Lägg ner levern och champinjonerna i grytan och låt koka med de sista 10 minuterna.
  • Klipp över persilja.

Anteckning

Det här receptet kommer från Kokbok för sköldkörteln (annonslänk) av Cecilia Nisbet Nilsson, recept, och Karl Hultén, fakta (Paleoteket 2019). 
Foto: Denise Vestin
Besök gärna paleoteket.se/recept/ för fler recept.
Tried this recipe?Let us know how it was!