Fotograf: Denise Vestin

Dadelbollar (Paleo, AIP)

Dessa dadelbollar är enkla att göra och väldigt goda. Ha dem på en bricka eller tallrik i frysen och plocka fram strax innan de ska ätas. Variera smaken med olika bär. Lingon är till exempel syrligt och annorlunda.
Måltid Efterrätt, Godis
Kök AIP, Paleo
Portioner 10 st

Ingredienser
  

  • 10 st torkade dadlar
  • 2 dl riven kokos (till smeten)
  • 4 msk kokosolja (rumstempererad)
  • 1 krm vaniljpulver (OBS! Måttligt intag vid AIP, eller uteslut helt)
  • 5 msk riven kokos (att rulla bollarna i)
  • 1 dl bär frivilligt, går också bra med neutral smak

Instruktioner
 

  • Blötlägg dadlarna en stund. Mixa sedan allt i en blender eller med en stavmixer. Det går även bra att hacka dadlarna för hand och röra ihop för hand.
  • Forma små bollar och rulla dem i kokosflingor. Ställ dem att stelna i frysen.
  • För tre olika smaker, dela smeten i tre delar innan du tillsätter en tredjedels dl blåbär i ena, en tredjedels dl lingon i den andra och den tredje lämnas neutral. Du kan smaksätta bollarna med kryddor som kanel eller rivet limeskal.

Anteckning

Receptet kommer ifrån "Autoimmun kokbok: läkande paleokost" som skrivits av Karl Hultén och Cecilia Nisbeth Nilsson. Där hittar du både fler efterrätter, samt huvudrätter och tillbehör.
Fotograf: Denise Vestin, http://denizen.se

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Recipe Rating