Dadelbollar

Dadelbollar är enkla att göra och väldigt goda. Variera smaken med olika bär.

Dadelbollar

Dessa dadelbollar är enkla att göra och väldigt goda. Ha dem på en bricka eller tallrik i frysen och plocka fram strax innan de ska ätas. Variera smaken med olika bär. Lingon är till exempel syrligt och annorlunda.
Måltid Efterrätt, Godis
Kök AIP, Paleo
Portioner 10 st

Ingredienser
  

  • 10 st dadlar (torkade)
  • 2 dl kokos (riven) riven till smeten
  • 12 tsk kokosolja rumstempererad
  • 1 krm vaniljpulver OBS! Måttligt intag vid AIP, eller uteslut helt
  • 15 tsk kokos (riven) riven att rulla bollarna i
  • valfri smaksättning bär, eller julsmak som saffran eller kanel/kardemumma

Instruktioner
 

  • Blötlägg dadlarna en stund. Mixa allt i en blender eller med en stavmixer. Det går även bra att hacka dadlarna med kniv och röra ihop för hand.
  • Forma små bollar och rulla dem i kokosflingor. Ställ dem att stelna i frysen.
  • För tre olika smaker, dela smeten i tre delar innan du tillsätter en tredjedels dl blåbär i ena, en tredjedels dl lingon i den andra och den tredje lämnas neutral. Du kan smaksätta bollarna med kryddor som kanel eller rivet limeskal.

Anteckning

Det här receptet kommer från Autoimmun kokbok: läkande paleokost av Karl Hultén och Cecilia Nisbet Nilsson (Paleoteket/Argus information 2016). 
Foto: Denise Vestin
Besök gärna paleoteket.se/recept/ för fler recept.
Tried this recipe?Let us know how it was!

Lämna en kommentar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *