Blomkålsris

För att få bort den lite beska smaken av rå blomkål behöver blomkålen tillagas. Tillsätt lite vatten om du vill att den ska ångas lite extra. Detta är ett bra alternativ till vanligt ris.
Måltid Tillbehör
Kök AIP, Paleo
Portioner 4

Ingredienser
  

  • 1 st blomkålshuvud
  • 1 msk kokosolja (eller olivolja)
  • salt
  • kryddor

Instruktioner
 

  • Riv ett helt blomkålshuvud med rivjärn eller kör i en matberedare. Stek med valfritt fett i ca 10 minuter. Rör hela tiden så blomkålsriset inte fastnar.
  • Salta och blanda i valfria andra rivna grönsaker för att få färg och extra smak, till exempel morötter eller vitkål.
  • Krydda med dina favoritkryddor, tex vitlök. Servera som tillbehör.

Anteckning

Receptet kommer ifrån "Autoimmun kokbok: läkande paleokost" som skrivits av Karl Hultén från Paleoteket och Cecilia Nisbet Nilsson från Swedish Paleo. Där hittar du fler efterrätter, huvudrätter och tillbehör.