Enkel lax i ugn, som går på en kvart. Lägg i lite valfria färska örter och servera med kokta grönsaker och en kall sås, exempelvis vår AIP-majonnäs. Lax innehåller både D-vitamin och omega 3.

UGNSBAKAD LAX MED CITRON OCH BROCCOLI
Enkel lax i ugn som går på en kvart. Lägg i lite valfria färska örter och servera med kokta grönsaker och en kall sås, exempelvis vår AIP-majonnäs. Se länk för recept nedan. Lax innehåller både D-vitamin och omega 3.
Ingredienser
- 200 g laxfilé (fryst) upptinad. Det går också bra med färsk
- 2 st vitlöksklyfta
- 1 knippe persilja (färsk) det går också bra med timjan eller oregano
- 0,5 st salladslök skivad
- 1 krm salt
- 2 tsk olivolja
- 1 st citron juicen
- 1 st broccoli (färsk)
Instruktioner
- Sätt ugnen på 200°C.
- Skölj fisken och lägg bitarna i varsitt paket av folie eller bakplåtspapper.
- Dela vitlöken i mindre klyftor och lägg i paketen tillsammans med örter, skivad salladslök, salt och olivolja.
- Knip ihop paketen och tillaga i 12–15 minuter. Öppna upp och pressa citron över och servera med lättångad broccoli eller något av våra andra vegetariska alternativ.
Anteckning
Aip-majonnäs, följ länk för recept.
Det här receptet kommer från Kokbok för sköldkörteln (annonslänk) av Cecilia Nisbet Nilsson och Karl Hultén (Paleoteket 2019).
Foto: Denise Vestin
Besök gärna paleoteket.se/recept/ för fler recept.
Tried this recipe?Let us know how it was!