Viltfärsbiffar eller lammfärsbiffar beroende på vilket kött du har tillgång till. Vilt och lamm är nyttigt kött som innehåller mineraler som magnesium, järn och zink. Dessutom innehåller både vilt och lamm omega-3.

STEKT VILTFÄRSBIFF MED KLIBBIGT RIS OCH NEKTARINSALSA
Viltfärsbiffar eller lammfärsbiffar beroende på vilket kött du har tillgång till. Vilt och lamm är nyttigt kött som innehåller
mineraler som magnesium, järn och zink. Dessutom innehåller både vilt och lamm omega-3.
Ingredienser
- 250 gram vildssvinsfärs (fryst) det går också bra med älg- eller lammfärs
- 2 st schalottenlök
- 2 st vitlöksklyfta
- 1 tsk timjan (torkad)
- 1 tsk salt
- 6 tsk olivolja att steka i
- 2 portioner salsa på nektarin se anteckning för recept
- 2 portioner klibbigt blomkålsris se anteckning för recept
Instruktioner
- Finhacka schalottenlök och vitlök och stek mjuka på låg värme i olivolja.
- Lägg färsen i en bunke och blanda i lök och vitlök. Tillsätt timjan, salt och olivolja. Arbeta ihop färsen lite med en hand.
- Forma 4 platta biffar/hamburgare med våta händer och stek i olivolja i 4–5 minuter per sida.
- Servera med klibbigt ”ris” på blomkål, salsa på nektarin och valfri sallad.
Anteckning
Nektarinsalsa med avokado
Klibbigt blomkålsris
Det här receptet kommer från Kokbok för sköldkörteln (annonslänk) av Cecilia Nisbet Nilsson och Karl Hultén (Paleoteket 2019).
Foto: Denise Vestin
Besök gärna paleoteket.se/recept/ för fler recept.
Tried this recipe?Let us know how it was!