paella med blomkålsris och saffran

Paella med blomkålsris och saffran

Paella gjord på blomkålsris och saffran. Gör det enkelt genom att använda fryst skaldjursmix och frysta blåmusslor. Blanda blomkålsriset med vitlök, persilja och saffran. Musslor och skaldjur innehåller värdefull näring för immunförsvaret, bland annat vitamin B12 och mineralerna järn och zink.

paella med blomkålsris och saffran

PAELLA MED BLOMKÅLSRIS OCH SAFFRAN

Paella gjord på blomkålsris och saffran. Gör det enkelt genom att använda fryst skaldjursmix och frysta blåmusslor. Blanda blomkålsriset med vitlök, persilja och saffran. Musslor och skaldjur innehåller värdefull näring för immunförsvaret, bland annat vitamin B12 och mineralerna järn och zink.
Måltid Huvudrätt
Kök AIP, Paleo
Portioner 2

Ingredienser
  

Instruktioner
 

  • Tina skaldjursmix och musslor. Fräs skaldjursmixen hastigt i olivolja och en finhackad vitlöksklyfta tills blandningen fått lite färg. Lägg i blåmusslorna. Salta och lägg åt sidan.
  • Riv blomkål grovt på ett rivjärn och stek i olja. Låt den ånga av och stek tills blomkålen är mjuk och fått färg.
  • Salta och blanda i kokosmjölk, persilja och saffran.
  • Lägg de stekta skaldjuren i saffransriset och hetta upp. Pressa citron över.
  • Servera med massor av färsk persilja och några citronklyftor.

Anteckning

Det här receptet kommer från Kokbok för sköldkörteln (annonslänk) av Cecilia Nisbet Nilsson och Karl Hultén (Paleoteket 2019). 
Foto: Denise Vestin
Besök gärna paleoteket.se/recept/ för fler recept.
Tried this recipe?Let us know how it was!