ugnsrostad blomkål

Ugnsrostad blomkål

Ugnsrostad blomkål är en snabblagad rätt och får en härlig söt smak. Den kan med fördel mosas till en puré.

ugnsrostad blomkål

Ugnsrostad blomkål

Ugnsrostad blomkål är en snabblagad rätt och får en härlig söt smak. Den kan med fördel mosas till en puré. Den blir genomgrillad snabbare än många rotfrukter och kan därför ha lite högre temperatur i ugnen. Tillsätt lite kokosmjölk eller olivolja för att purén ska bli extra krämig. Glöm inte att salta ganska rikligt.
Måltid Tillbehör
Kök AIP, Paleo
Portioner 5

Ingredienser
  

Instruktioner
 

  • Sätt ugnen på 225 grader.
  • Dela blomkålen i mindre buketter och koka i ett par minuter så den blir lite mjuk.
  • Lägg sedan blomkålen i en långpanna eller mindre form.
  • Ringla olivolja över och salta.
  • Låt blomkålen vara i ugnen tills den har fått en fin gyllenbrun färg.
Tried this recipe?Let us know how it was!