Rödkålssallad är ett juligt tillbehör, som fungerar väldigt bra när det inte är jul också. Tillsammans med äpple blir det en frisk smak.

Rödkålssallad
Rödkålssallad är ett juligt tillbehör, som fungerar väldigt bra när det inte är jul också.
Ingredienser
- 1 st rödkål huvud
- 1 st äpple
- 9 tsk olivolja
- 0.5 dl vatten
- 9 tsk honung
- 0.5 dl äppelcidervinäger
- 5 st kryddnejlika (hel)
- 1 st lagerblad
- 1 krm salt
Instruktioner
- Skala och riv äpplet grovt. Strimla rödkålen.
- Fräs kål och äpple i olja på låg värme.
- Blanda i honung, äppelcidervinäger, vatten, kryddnejlika och lagerblad.
- Låt det sjuda under lock i ca 45 min på medelvärme. Rör om då och då så det inte bränner fast.
- Salta
Tried this recipe?Let us know how it was!