Rödbetsbiffar

Rödbetsbiffar med guacamole

Rödbetsbiffar av kokta rödbetor med guacamole. Rödbetor sägs kunna påverka blodflödet och göra syreförbrukningen mer effektiv. Därför används de bland annat av fridykare, som vill kunna hålla andan under längre tid. De är även fulla av antioxidanter och näringsämnen som vitamin A, B6 och C samt mineralerna magnesium, kalcium, zink, kalium och jod. Servera gärna en vitlöksspäckad guacamole till biffarna.

Rödbetsbiffar

RÖDBETSBIFFAR MED GUACAMOLE

Detta är goda biffar gjorda av kokta rödbetor. Rödbetor sägs kunna påverka blodflödet och göra syreförbrukningen mer effektiv. Därför används de bland annat av fridykare som vill kunna hålla andan under längre tid. De är även fulla av antioxidanter och näringsämnen som vitamin A, B6 och C samt mineralerna magnesium, kalcium, zink, kalium och jod.Servera gärna en vitlöksspäckad guacamole till biffarna.
Måltid Huvudrätt
Kök AIP, Paleo
Portioner 1

Ingredienser
  

Instruktioner
 

  • Koka och skala rödbetorna. Det går även bra att köpa färdigkokta vakuumförpackade rödbetor.
  • Riv dem grovt på ett rivjärn. Häll av vätskan. Riv moroten grovt med skalet kvar. Skala och finhacka löken.
  • Blanda morot, lök och rödbetor tillsammans med potatismjöl eller arrowrot och låt svälla i 5 minuter.
  • Krama ur vätskan och forma biffar. Stek på ganska låg värme i rikligt med oliv- eller kokosolja.
  • Låt biffarna ligga stilla och rör dem inte så håller de ihop bättre.
  • Stek i cirka 5 minuter, vricka sedan upp biffarna och vänd och stek ytterligare 5 minuter.
  • Guacamole: Gröp ur och lägg avokadon i en skål. Mosa den med en gaffel och blanda med finhackad vitlök, rödlök, koriander och saften från en lime.

Anteckning

Det här receptet kommer från Kokbok för sköldkörteln (annonslänk) av Cecilia Nisbet Nilsson och Karl Hultén (Paleoteket 2019). 
Foto: Denise Vestin
Besök gärna paleoteket.se/recept/ för fler recept.
 
Tried this recipe?Let us know how it was!