En vegetarisk primörsallad från kolonilotten med massor av smak. Kokta gulbetor, morötter samt avokado gör den matig. Servera med en enkel vinägrett.

PRIMÖRSALLAD FRÅN KOLONILOTTEN
En sallad med massor av smak. Kokta gulbetor, morötter samt avokado gör den matig. Servera med en enkel vinägrett.
Ingredienser
- 3-4 st rödbeta går också bra med gulbeta
- 3 st morot
- 1 knippe rädisa
- 2-3 dl spenat (färsk)
- 2 st avokado
- 1 st rödlök
- 3 tsk olivolja
- 1 tsk Herbamare örtsalt
- 1 sats vinägrett valfritt
Vinägrett
- 3 tsk olivolja
- 3 tsk äppelcidervinäger
- 1 tsk honung
- 6 tsk vatten
Instruktioner
- Skrubba och skiva betorna med skalet kvar, cirka 5 millimeter tunt. Skala och dela morötterna i lite större bitar. Koka betor och morötter tillsammans i lättsaltat vatten tills de är mjuka med lite tuggmotstånd, i cirka 5–8 minuter.
- Skiva rödlök, dela avokado och blanda ihop salladen med tärnade rädisor, spenat, olivolja, örtsalt och de kokta grönsakerna.
- Blanda ingredienserna till vinägretten med en gaffel i en kopp. Toppa salladen med någon färsk ört, exempelvis basilika eller oregano och häll vinägretten över.
Anteckning
Det här receptet kommer från Kokbok för sköldkörteln (annonslänk) av Cecilia Nisbet Nilsson och Karl Hultén (Paleoteket 2019).
Foto: Denise Vestin
Besök gärna paleoteket.se/recept/ för fler recept.
Tried this recipe?Let us know how it was!