förvälld strimlad vitkål

Förvälld strimlad vitkål med äppelcidervinäger

Förvälld strimlad vitkål med äppelcidervinäger. Att tillsätta lite äppelcidervinäger vid stekning av förvälld vitkål adderar en härlig, nästan surkålsaktig smak. Äppelcidervinäger är bra för tarmfloran, motverkar förstoppning och förbättrar matsmältningen.

förvälld strimlad vitkål

Förvälld strimlad vitkål

Att tillsätta lite äppelcidervinäger vid stekning av förvälld vitkål adderar en härlig, nästan surkålsaktig smak. Äppelcidervinäger är bra för tarmfloran, motverkar förstoppning och förbättrar matsmältningen bland annat.
Måltid Tillbehör
Kök AIP, Paleo
Portioner 4

Ingredienser
  

Instruktioner
 

  • Strimla vitkål och koka i några minuter
  • Lägg över kålen i en stekpanna och stek i kokosolja tills den blir mjuk och får fin färg.
  • Mot slutet slå över äppelcidervinäger.
  • Låt det koka ihop och stek ytterligare några minuter.
  • Salta.

Anteckning

Det här receptet kommer från Autoimmun kokbok: läkande paleokost av Karl Hultén och Cecilia Nisbet Nilsson (Paleoteket/Argus information 2016).
Foto: Denise Vestin
Besök gärna paleoteket.se/recept/ för fler recept.
Tried this recipe?Let us know how it was!