Skriv ut recept
Surkål (Paleo, AIP)
Surkål innehåller probiotiska bakterier som är väldigt bra för en långsiktigt god maghälsa.
Maträtt Tillbehör
Kök AIP, Paleo
Portioner
Ingredienser
Maträtt Tillbehör
Kök AIP, Paleo
Portioner
Ingredienser
Instruktioner
  1. Riv eller finhacka vitkål (1 vitkålhuvud går åt till en 2-liters burk) Det bästa är om saltet utgör 1-1,5%.
  2. Varva riven vitkål med salt. Vänta 10 min och knåda sedan kålen så att saften rinner ut.
  3. Knåda kålen med händerna eller krossa kålen med en trästav
  4. Packa den rivna kålen hårt i en glas eller keramikburk
  5. Ta ett större blad som lock och lägg på en vattenfylld plastpåse för att trycka ner kålen.
  6. Vätska måste täcka kålen annars blir det mögel (komplettera med lite saltat vatten om det behövs)
  7. Jäsning: 7-10 dagar. Tryck ner kålen vid behov.
  8. Kålen håller sig under minst ett halvår i kylen efter jäsningen.
Receptanteckningar

För fler liknande recept se "Autoimmun kokbok: läkande paleokost".

Dela det här receptet

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *