Lyxig sallad med kokt sötpotatis, avokado, mango och kräftstjärtar. Lite kapris och skivad salladslök bidrar med extra smak.

SÖTPOTATISSALLAD MED MANGO OCH KRÄFTSTJÄRTAR
Lyxig sallad med kokt sötpotatis, avokado, mango och kräftstjärtar. Lite kapris och skivad salladslök bidrar med extra smak.
Ingredienser
- 2 st sötpotatis
- ca 200 g kräftstjärtar burk i saltlake
- 6 tsk kapris inlagd
- 2 st mango (färsk)
- 2 st salladslök
- 2 st avokado
- 2-3 dl salladsmix påse
- 1 st citron juicen
- 1 krm salt
Instruktioner
- Skala och dela sötpotatisen i tärningar. Ångkoka i durkslag av metall över en kastrull med vatten i ca 10 minuter.
- Lägg lock på durkslaget under tiden. Dela mango och avokado i lika stora tärningar som sötpotatisen.
- Häll av spadet från kräftorna och blanda allt i en skål tillsammans med kapris, salladsblad och skivad salladslök.
- Lägg i sötpotatisen när den svalnat. Salta en aning.
- Pressa citron över salladen före servering så håller den sig fräsch och får lite syra.
Anteckning
Det här receptet kommer från Kokbok för sköldkörteln (annonslänk) av Cecilia Nisbet Nilsson och Karl Hultén (Paleoteket 2019).
Foto: Denise Vestin
Besök gärna paleoteket.se/recept/ för fler recept.
Tried this recipe?Let us know how it was!