Detta är ett bra alternativ till potatismos och passar till både fisk och kyckling. Majrova är en gammal nordisk kulturväxt med mild smak som smakar gott ihop med sötpotatis. Krydda endast med salt.

MOS PÅ MAJROVA OCH SÖTPOTATIS
Detta är ett bra alternativ till potatismos och passar till både fisk och kyckling. Majrova är en gammal nordisk kulturväxt
med mild smak som smakar gott ihop med sötpotatis. Krydda endast med salt.
Ingredienser
- 2 st sötpotatis stora
- 3 st majrova
- 1 tsk salt
- 3 tsk olivolja eller avokadoolja
Instruktioner
- Skala och dela sötpotatis och majrova i tärningar. Lägg i en kastrull och täck med vatten.
- Koka tills de är mjuka, cirka 15 minuter.
- Häll av vattnet och mixa rotfrukterna med en stavmixer till ett mos tillsammans med salt och olivolja. Smaka av med mer salt.
Anteckning
Det här receptet kommer från Kokbok för sköldkörteln (annonslänk) av Cecilia Nisbet Nilsson, recept, och Karl Hultén, fakta (Paleoteket 2019).
Foto: Denise Vestin
Besök gärna paleoteket.se/recept/ för fler recept.
Tried this recipe?Let us know how it was!