Blomkåls- och morotsris är ett gott tillbehör. Ett sting av ingefära bryter av bra mot de milda smakerna i blomkål och morötter. Blomkål innehåller vitaminerna C, K och B6.

BLOMKÅLS- OCH MOROTSRIS MED INGEFÄRA
Ett gott tillbehör med sting av ingefära som bryter av bra mot de milda smakerna i blomkål och morötter.
Blomkål innehåller vitaminerna C, K och B6.
Ingredienser
- 1/2 st blomkål (färsk)
- 6 st morot
- 1 tsk salt
- ca 2 cm ingefära (färsk)
- 1 tsk äppelcidervinäger
- 9 tsk kokosolja eller olivolja
Instruktioner
- Gör riset genom att riva morötter och blomkål grovt på ett rivjärn.
- Stek i kokosolja eller olivolja i cirka 5 minuter eller tills det ångat av, mjuknat och fått färg.
- Riv ingefäran grovt på ett rivjärn och blanda ner i riset.
- Häll över äppelcidervinäger och stek ytterligare någon minut. Salta.
Anteckning
Det här receptet kommer från Kokbok för sköldkörteln (annonslänk) av Cecilia Nisbet Nilsson, recept, och Karl Hultén, fakta (Paleoteket 2019).
Foto: Denise Vestin
Besök gärna paleoteket.se/recept/ för fler recept.
Tried this recipe?Let us know how it was!