En krämig morotssoppa med färskriven ingefära och citron. Servera gärna med en handfull räkor.

MOROTSSOPPA MED INGEFÄRA, CITRON OCH RÄKOR
En krämig morotssoppa med färskriven ingefära och citron. Servera gärna med en handfull räkor.
Ingredienser
- 6-8 st morot
- 1 tsk ingefära (färsk) riven
- 1/2 st citron juicen
- 1 tsk salt
- 1-2 tsk gräslök (färsk) hackad till garnering
- 4 dl vatten eller benbuljong se länk nedan för recept
- 200 g räkor (frysta) till servering
Instruktioner
- Skala, dela och koka morötterna mjuka i vatten. Mixa morötterna med benbuljong/vatten, riven ingefära och citronjuice.
- Häll på mer vätska om soppan är för tjock. Värm upp igen och låt puttra ihop några minuter.
- Servera med hackad gräslök, räkor och citronklyftor.
Anteckning
Benbuljong, följ länk för recept.
Det här receptet kommer från Kokbok för sköldkörteln (annonslänk) av Cecilia Nisbet Nilsson och Karl Hultén (Paleoteket 2019).
Foto: Denise Vestin
Besök gärna paleoteket.se/recept/ för fler recept.
Tried this recipe?Let us know how it was!