Fiskgratäng med mostäcke på palsternacka och blomkål. Palsternacka är rik på C-vitamin och B3 samt kalium. Detta är en riktig favorit bland många som äter AIP. Servera med dill eller persilja.

KRÄMIG FISKGRATÄNG
Fiskgratäng med mostäcke på palsternacka och blomkål. Palsternacka är rik på C-vitamin och B3 samt kalium.
Detta är en riktig favorit bland många som äter AIP. Servera med dill eller persilja.
Ingredienser
- 300 g torsk (fryst) upptinad eller färsk. Det går också bra med kolja
- 1 dl kokosmjölk
- 1 st citron juicen
- 1 krm salt
- 3 tsk persilja (färsk) går också bra med hackad färsk dill
Mostäcke
- 3 st palsternacka
- 0,5 st blomkål (färsk)
- 3 tsk olivolja
- 3 tsk dill (färsk) går också bra med hackad färsk persilja
- 1 tsk salt
Instruktioner
- Sätt ugnen på 200°C.
- Börja med moset. Skala och dela palsternackor och koka mjuka tillsammans med delad blomkål.
- Häll av vattnet och tillsätt olivolja och salt. Mixa till ett mos. Smaka av och blanda i dill.
- Lägg fisken i en ugnsfast form. Blanda ihop kokos- mjölk, citronjuice, dill och salt.
- Häll detta över fisken och låt allt stå och dra lite. Tillaga i 5 minuter i ugnen så att blandningen och fisken blir genomvarma. Toppa med moset och låt tillaga i cirka 25 minuter mitt i ugnen. Öka värmen de sista 5 minuterna till grill så att moset får fin färg.
Anteckning
Det här receptet kommer från Kokbok för sköldkörteln (annonslänk) av Cecilia Nisbet Nilsson, recept, och Karl Hultén, fakta (Paleoteket 2019).
Foto: Denise Vestin
Besök gärna paleoteket.se/recept/ för fler recept.
Tried this recipe?Let us know how it was!