Ljuvligt goda wraps, som kan varieras med valfri fyllning. Här med palsternacksröra och kyckling.

SÖTPOTATISWRAPS MED PALSTERNACKSRÖRA OCH KYCKLING
Ljuvligt goda wraps, som kan varieras med valfri fyllning. Här med palsternacksröra och kyckling.
Ingredienser
Wraps
- 1 st sötpotatis kokt kall
- 2 dl kassavamjöl
- 6 tsk kokosolja smakneutral kokosolja eller avokadoolja
- 1/2 tsk salt
Fyllning
- 200 g kycklingstrimlor från tillagad kyckling
- 1 st palsternacka stor
- 1 tsk citron juicen
- krm salt
- 1-2 dl salladsmix påse
Instruktioner
- Skala och dela sötpotatisen i mindre bitar. Ångkoka tills den är riktigt mjuk, i cirka 20 minuter. Låt svalna.
- När potatisen är kall mixar man den till ett mos med en stavmixer. Tillsätt olja och salt. Sikta ner kassavamjöl, en deciliter i taget. Arbeta ihop till en deg som går att ta upp och knåda i händerna.
- Eventuellt får man ta mindre, eller mer, kassavamjöl. Degen ska inte vara för lös.
- Dela degen i fyra delar och kavla ut en och en till wraps mellan två bakplåtspapper. Gör dem cirka 1/2 centimeter tjocka.
- Värm en stekpanna och häll i 1 matsked valfri stekolja oliv-, kokos- eller avokadoolja.
- Dra bort det översta bakplåtspappret och håll under wrapen med ena handen. Vält/vänd sedan ner den mitt i stekpannan, dra försiktigt bort pappret. Stek på medelvärme i cirka 2 minuter. Låt wrapen ligga i fred, annars kan den spricka. Lirka försiktigt upp den med en stekspade och vänd. Stek ytterligare i cirka 2 minuter. Lägg undan och upprepa.
- Fyllningsförslag: Skala, dela och ångkoka palsternackan tills den är mjuk. Mixa till en röra tillsammans med salt och citronjuice. Blanda med strimlad kyckling och sallad. Fyll wrapen och vik ihop och ät med fingrarna.
Anteckning
Det här receptet kommer från Kokbok för sköldkörteln Kokbok för sköldkörteln (annonslänk) av Cecilia Nisbet Nilsson och Karl Hultén (Paleoteket 2019).
Foto: Denise Vestin
Besök gärna paleoteket.se/recept/ för fler recept.
Tried this recipe?Let us know how it was!