Stomp är ett grovt mos med bitar i. Det är gott som tillbehör till kött eller kyckling. Här har vi en variant med palsternacka, blomkål och persilja. Persilja är rikt på quercetin, en flavonoid som kan förbättra din maghälsa genom att stärka barriärfunktionen i tunntarmen. Det innehåller också näringsämnen som vitamin C, järn, kalcium och zink.

STOMP PÅ PALSTERNACKA, BLOMKÅL OCH PERSILJA
Stomp är ett grovt mos med bitar i. Det är gott som tillbehör till kött eller kyckling.
Här har vi en variant med blomkål, palsternacka och persilja.
Persilja är rikt på quercetin, en flavonoid som kan förbättra din maghälsa
genom att stärka barriärfunktionen i tunntarmen. Det innehåller också näringsämnen som vitamin C, järn, kalcium och zink.
Ingredienser
- 6 st palsternacka
- 1/2 st blomkål (färsk)
- 6 tsk kokosmjölk
- 1/2 st citron juicen
- 1 tsk salt
- 1 dl persilja (färsk) finhackad
Instruktioner
- Skala och dela palsternackorna i bitar.Dela blomkålen i buketter.
- Koka i vatten tills grönsakerna mjuknat, vilket tar cirka 20 minuter.
- Häll av vattnet och lägg grönsakerna i en skål tillsammans med salt, kokosmjölk och citronjuice.
- Stöt och mosa till ett stomp med en potatisstöt. Blanda sist i persilja.
Anteckning
Det här receptet kommer från Kokbok för sköldkörteln (annonslänk) av Cecilia Nisbet Nilsson och Karl Hultén (Paleoteket 2019).
Foto: Denise Vestin
Besök gärna paleoteket.se/recept/ för fler recept.
Tried this recipe?Let us know how it was!