Ett fräscht och otroligt lättlagat tillbehör till kött, fisk eller fågel är den här ”röran”, som även kallas Persiljepesto. Traditionell pesto innehåller pinjenötter. Det här receptet är nötfritt men liknar pesto i smaken och passar bra som både smakförstärkare och tillbehör.

Fotograf: Denise Vestin

Pesto (AIP Paleo)

Persiljepesto med vitlök och olivolja

Traditionell pesto innehåller pinjenötter. Det här receptet är nötfritt men liknar pesto i smaken och passar bra som både smakförstärkare och tillbehör.
Måltid Såser och röror, Tillbehör
Kök AIP, Paleo

Ingredienser
  

  • 2 dl persilja (färsk, finhackad)
  • 1 dl basilika (färsk, finhackad)
  • 1 st vitlöksklyfta (pressad)
  • 3 msk olivolja

Instruktioner
 

  • Mixa i en minut. Klart!

Anteckning

Det här receptet kommer från "Autoimmun kokbok: läkande paleokost" av Karl Hultén och Cecilia Nisbet Nilsson.