Persiljepesto är ett fräscht och otroligt lättlagat tillbehör till kött, fisk eller fågel. Traditionell pesto innehåller pinjenötter. Det här receptet är nötfritt, men liknar pesto i smaken. Passar bra som både smakförstärkare och tillbehör.

Persiljepesto med vitlök och olivolja
Traditionell pesto innehåller pinjenötter. Det här receptet är nötfritt men liknar pesto i smaken och passar bra som både smakförstärkare och tillbehör.
Ingredienser
- 2 dl persilja (färsk) finhackad
- 1 dl basilika (färsk) finhackad
- 1 st vitlöksklyfta pressad
- 9 tsk olivolja
Instruktioner
- Mixa i en minut. Klart!
Anteckning
Det här receptet kommer från Autoimmun kokbok: läkande paleokost av Karl Hultén och Cecilia Nisbet Nilsson (Paleoteket/Argus information 2016).
Foto: Denise Vestin
Besök gärna paleoteket.se/recept/ för fler recept.
Tried this recipe?Let us know how it was!