NYHET Paleotekets podcast: Avsnitt 1 och 2.

Nu släpper vi de två första avsnitten av Paleotekets podcast, med Karl Hultén och Anna-Maria Norman. I det första avsnittet presenterar vi oss och vad vi vill med podcasten. Det andra avsnittet handlar om det evolutionära perspektivet och hälsa, med introduktion till grundläggande paleo.

Paleoteket – läkande kost och livsstil är en podcast som handlar om hur du med kost- och livsstilsförändringar kan bygga upp din hälsa. Här får du effektiva metoder och inspiration för att minska symptomen av autoimmun sjukdom, magbesvär, allergier, och kroniska hälsobesvär. Vi varvar fakta med konkreta tips och livsberättelser för att ge dig inspiration till att ta makten över din egen hälsa. Podden görs av Karl Hultén (biomedicinare och författare som själv har blivit helt symptomfri efter många år med autoimmun sjukdom), och Anna-Maria Norman, beteendevetare och projektledare. Podden finns på Soundcloud och Itunes (sök på Paleoteket).

 

Lyssna på avsnitt 1: #001 Presentation av Paleoteket och av oss.

  • Vilka är vi och varför vill vi göra den här podcasten?

Lyssna på avsnitt 2: #002 Det evolutionära perspektivet och hälsa. Vi pratar om:

  • Det evolutionära perspektivet – vad är det? Var finns det för koppling till hälsa?
  • Vad är paleo – både paleolitisk kost och livsstil
  • Kort om autoimmun paleo
  • Jämförelse mellan Paleo och LCHF
  • Lite personligt om paleo
  • Miljöns påverkan på hur gener uttrycker sig

Hoppas att ni blir nyfikna och vill lyssna mer. Vi vill gärna höra er respons. Om ni får idéer på teman vi kan ta upp får ni gärna mejla till info@paleoteket.se.

Hälsningar,

Karl och Anna-Maria

**************

Lämna en kommentar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *