kycklinglever med sparris och svamp

Kycklinglever med sparris och svamp

Lever är ett otroligt näringsrikt livsmedel. Denna rätt, som även innehåller svamp, lök och sparris, är ett gott alternativ. Om du vill få en mildare leversmak kan du i stället ta två tredjedelar kycklingfilé i bitar och en tredjedel lever i mindre bitar. Servera med rårörda lingon.

kycklinglever med sparris och svamp

KYCKLINGLEVER MED SPARRIS OCH SVAMP

Lever är ett otroligt näringsrikt livsmedel. Denna rätt, som även innehåller svamp, lök och sparris, är ett gott alternativ. Om du vill få en mildare leversmak kan du i stället ta två tredjedelar kycklingfilé i bitar och en tredjedel lever i mindre bitar. Servera med rårörda lingon.
Måltid Huvudrätt
Kök AIP, Paleo
Portioner 2

Ingredienser
  

Instruktioner
 

  • Hacka och stek lök och champinjoner i lite olivolja. Salta.
  • Dela sparrisen i bitar och låt steka med några minuter.
  • Skölj och putsa bort senor och hinnor från levern och dela i mindre bitar, ca 1x1 cm. Stek tillsammans med grönsakerna tills den nästan är genomstekt.
  • Häll över kokosmjölk och låt puttra ihop några minuter innan du pressar i citronjuicen. Skulle det skära sig häller du i en matsked iskallt vatten och rör om. Tillsätt sist persiljan och smaka av med mer salt. Servera med lingon blandade med lite honung.

Anteckning

Det här receptet kommer från Kokbok för sköldkörteln (annonslänk) av Cecilia Nisbet Nilsson och Karl Hultén (Paleoteket 2019). 
Foto: Denise Vestin
Besök gärna paleoteket.se/recept/ för fler recept.
Tried this recipe?Let us know how it was!