anksallad med apelsinvinägrett, stekt sparris och broccoliI

Anksallad med apelsinvinägrett, stekt sparris och broccoli

Anksallad med apelsinvinägrett, stekt sparris och broccoli. Apelsin och anka är en klassisk kombination. Denna sallad passar bra som förrätt när man har fest.

anksallad med apelsinvinägrett, stekt sparris och broccoliI

ANKSALLAD MED APELSINVINÄGRETT, STEKT SPARRIS OCH BROCCOLI

Apelsin och anka är en klassisk kombination. Denna sallad passar bra som förrätt när man har fest.
Måltid Huvudrätt
Kök AIP, Paleo
Portioner 2

Ingredienser
  

Apelsinvinägrett

Instruktioner
 

  • Sätt ugnen på 150°C.
  • Skölj ankbröstet och torka med hushållspapper. Skär ett rutmönster (tunna snitt) i fettkappan (skinnsidan) på ankbrösten. Salta och lägg i en het, torr panna med skinnsidan ner. Sänk värmen något, stek i cirka 4 minuter tills fettkappan fått fin färg. Vänd och stek i 2 minuter.
  • Lägg över ankbrösten på ett ugnssäkert fat. Sätt en köttermometer i mitten på bröstet. Ugnsstek i 20–30 minuter tills dessa att innertemperaturen är 65–70°C (rosa-genomstekt).
  • Lägg ankan att vila i minst 10 minuter innan du skär upp den mot köttfibrerna, inte längs med, i strimlor.
  • Dela broccolin och sparrisen i mindre buketter och bitar. Stek i några minuter i olivolja, salta.
  • Finriv skalet på en apelsin och pressa sedan juicen. Gör vinägretten genom att blanda den pressade apelsinjuicen, finrivet apelsinskal, olivolja, äppelcidervinäger, honung och salt i en kopp. Vispa ihop med en gaffel.
  • Lägg machésallad, de stekta grönsakerna och strimlad anka i en salladsskål. Häll över vinägretten. Blanda runt.

Anteckning

Det här receptet kommer från Kokbok för sköldkörteln (annonslänk) av Cecilia Nisbet Nilsson och Karl Hultén (Paleoteket 2019). 
Foto: Denise Vestin
Besök gärna paleoteket.se/recept/ för fler recept.
Tried this recipe?Let us know how it was!