Frivillig enkelhet handlar i korthet om att identifiera det som är viktigast i livet, ge utrymme för det och att försöka prioritera ner allt annat.

Det här är ett lite mer personligt avsnitt än vanligt och vi pratar om vad frivillig enkelhet betyder för oss. Vi berättar lite om våra grundpelare, vad som har inspirerat oss, hur det här perspektivet guidar oss i sociala relationer,  hur vi organiserar saker hemma och i arbetet.  Vi resonerar även kring på vilket sätt det här perspektivet vara ett hjälpmedel när du vill bygga långsiktig hälsa och läka från autoimmun sjukdom. Självklart pratar vi även om hur man kan se frivillig enkelhet i relation till det evolutionära perspektivet

Sammanfattning och tips:

  • Tips: Skriv ner dina 4-5 prioriteringar i livet, låt dig guida dig när du prioriterar i livet. 
  • Vad frivillig enkelhet betyder för oss: tid och marginaler, sociala relationer, arbete, resor, slow travel.
  • Vi berättar också att de väldigt lätta hängmattorna är en del av en alltid packad ”vara-i-naturen-påse” som står nära ytterdörren.

I avsnittet samtalar Anna-Maria Norman och Karl Hultén.

Avsnittet publiceras i samarbete med Gröna Gårdar. 

Hur kan du stötta Paleotekets podcast?

Ge gärna en gåva: Podcasten är gratis att lyssna på, men den är inte gratis att göra. Om du vill stötta det arbete vi gör med podcasten kan du ge en liten eller stor gåva genom att SWISHa till nummer: 1231496728 eller betala till BG 785-9267. Som meddelande skriv "gåva". Lägg också till "din epost + TACK" om du vill att vi tackar dig i podcasten, vilket vi såklart gärna gör.

Ge gärna en recension: En recension gör att fler kan hitta till podcasten. Om du vill skriva en recension så går du in via på datorn eller telefonen och söker på “Paleoteket” under fliken ”Affär”, sedan klicka på loggan och välja ”Betyg och recensioner”. Även om du prenumererar på podcasten behöver du söka upp den på nytt för att lämna en recension. 

Tipsa andra: Sprid väldigt gärna också podcasten till dina vänner genom att berätta om den eller dela våra avsnitt i sociala medier. Vi finns på facebook.com/paleoteket.se och Instagram.com/paleoteket.se.

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *